screenshot 2023 07 18 at 145456

NPO Radio 1: Rutte was geliefd maar Kaag niet omdat hij zijn intellectuele hobby's beter verborg

Politiekjul 18 2023, 18:00
Bij NPO Radio 1 buigen ze zich over de vraag waarom zo'n groot deel van het Nederlandse volk toch zo'n ontzettende hekel heeft aan Sigrid Kaag. Het antwoord van de publieke radio? Ze is gewoon veel te intellectueel, te slim, te verstandig. Ze houdt van kunst enzo. Dat had ze moeten verbergen.
"Er is iets waar je in Nederland altijd heel erg voor moet oppassen omdat het de dragende reden is van heel veel woede," aldus orakel Bas Heijne. "Als je mensen het gevoel geeft dat je je beter voelt dan zij. Dat is eigenlijk bij álle woede de grondtoon."
Wat hij daarmee bedoelt is dat als een politicus kiezers het gevoel geeft dat hij of zij zich "verheven" voelt en op andere mensen neerkijkt, dan werkt dat als een rode lap op een stier.
Zoverre klopt het helemaal. Maar dan gaat het mis. Want, zegt Heijne, Kaag ís natuurlijk ook superieur. "Ze weet ook héél veel meer dan héél veel andere mensen," aldus de commentator. Maar om dat te erkennen van iemand die dat uitstraalt en zich verheven voelt, dat is in Nederland [dodelijk]. Je moet in Nederland gewoon zijn."
Er zijn ongetwijfeld dingen waarvan Kaag veel verstand heeft. Maar er zijn ook heel veel zaken waarvan zij denkt dat ze verstand heeft, maar waarvan ze feitelijk een knetterlinkse ideoloog is die de werkelijkheid negeert om haar zieke ideologie na te jagen. Dat is geen kennis maar ideologie. Daar komt bij dat Kaag ook heel veel dingen niet weet in vergelijking met gewone mensen. Bijvoorbeeld: hoe gewone mensen denken en doen. Of de waarde van tradities.
En Heijne was nog niet klaar. Want er was nog een probleem met Kaag. Zij houdt namelijk van kunst en is daar duidelijk over. Rutte houdt ook enorm van kunst, maar verbergt dat. Sterker, hij liet zijn achterban afgeven op kunst. Dat maakte hem normaal. En dus was hij geliefd, maar Kaag gehaat.
Juist. Want Nederlanders haten kunst. Aldus de boven-ons-verheven Hilversumse kartelianen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Als we linkse elitaire globalisten als Bas Heijne en NPO Radio 1 willen bestrijden hebben wij bij De Dagelijkse Standaard jouw hulp daar voor nodig. Om onze boodschap te verkondigen en het kartel aan te pakken moeten we zoveel mogelijk mensen bereiken. Maar daar hebben we geld voor nodig. Steun DDS nu met een donatie... Alvast bedankt!
Natuurlijk slaat ook dit helemaal nergens op. Nederlanders vinden het helemaal prima als mensen van kunst houden. Nederlanders houden zélf van kunst (dan heb ik het wel over echte kunst, niet van die kitsch dat tegenwoordig voor kunst moet doorgaan). Wat ze vervelend vinden is dat wij moeten betalen voor de kunstbeleving van een ander en voor de productie van kitsch dat door moet gaan voor kunst.
Het gaat er niet om dat we kunst vreselijk vinden... maar dat we niet van verspilling houden. Tenminste, niet van verspilling van óns belastinggeld.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten