shutterstock 522191554

Koninklijke Horeca waarschuwt: mogelijk nieuwe prijsstijgingen. Bier wordt onbetaalbaar

Economiejul 18 2023, 16:30
Wat hebben we verdiend om een dergelijk barbaars straf te ondergaan? De aankondiging van Koninklijke Horeca Nederland dat de prijzen van hun diensten misschien nog verder moeten stijgen, voegt insult toe aan de financiële verwondingen die het Nederlandse volk al heeft opgelopen. Het leven is al schier onbetaalbaar geworden, en nu dreigen zelfs de simpele genoegens van een terrasje pakken of uit eten gaan buiten het bereik van de gemiddelde burger te vallen.
"Als je puur naar de toegevoegde waarde van de horeca kijkt, zie je dat bedrijven op het niveau van 2016 zitten," aldus Marijke Vuik van Koninklijke Horeca Nederland. Maar daarin zijn niet de enorm gestegen huurkosten meegenomen, of de hoge rentes. Dus in zoverre is dit nog niet eens het volledige beeld." 
Daarom zijn de prijzen in de horeca al gestegen ... maar ze betwijfelt dat dit afdoende gedaan is. Want restaurants en café's weten dat als ze de prijsstijgingen helemaal doorberekenen, hun services onbetaalbaar worden voor een flink aantal Nederlanders. Dus proberen ze de prijsstijgingen zoveel mogelijk te beperken... tot dit grote problemen voor henzelf veroorzaakt.

Vadertje Staat

De middenklasse en hogere middenklasse, ooit het symbool van stabiel en comfortabel leven, hebben moeite om normaal te leven. Echter, het zou volkomen oneerlijk zijn om de schuld hiervan op de schouders van de horecabedrijven te leggen. In werkelijkheid is het de overheid die het zwaard van Damocles boven onze hoofden heeft gehangen.
Met haar absurde beleid heeft de overheid een inflatiespook losgelaten dat onze economie razendsnel verslindt. De littekens van de coronamaatregelen zijn nog steeds vers en pijnlijk; de economische schade die ze hebben veroorzaakt, is nog lang niet hersteld. Maar in plaats van het nemen van actieve stappen om deze wonden te helen, heeft de overheid gekozen voor een beleid dat de pijn alleen maar verergert.
De belastingen worden systematisch verhoogd, waardoor de kosten voor werkgevers nog hoger worden. Deze stijgende kosten worden uiteindelijk doorberekend aan de consument in de vorm van hogere prijzen. Zo is het dat de prijzen in de horeca stijgen en dat de gewone burger de prijs betaalt voor het mislukte economische beleid van de overheid.
(Artikel gaat door na deze oproep) Het is belangrijker dan ooit dat we een vuist maken tegen het belachelijke economische beleid van het partijkartel. Met de verkiezingen voor de boeg wil DDS een vuist maken tegen wanbeleid. Maar daarbij hebben we jouw hulp nodig. Big Tech censureert ons, de overheid werkt ons tegen. Doneer aan DDS en help ons te strijden voor een mooi Nederland waarin iedereen gewoon een biertje of wijntje kan doen op het terras!
Het is van het grootste belang dat we de schuld voor deze crisis leggen waar deze hoort - niet bij de horeca-ondernemers die proberen te overleven in een steeds vijandiger economisch klimaat, maar bij de overheid die deze omstandigheden heeft gecreëerd.
Hoe lang moeten we nog blijven lijden onder het juk van dit wanbeleid? De staat, die ons zou moeten beschermen en onze levensstandaard zou moeten waarborgen, doet precies het tegenovergestelde. Ze maken het leven onbetaalbaar, sturen ons richting een economische afgrond en dreigen de simpele vreugdes uit ons leven te halen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten