de dagelijkse standaard dh 01066

Oh nee! Sigrid Kaag mogelijk opvolger van Frans Timmermans (?!)

Politiekjul 21 2023, 19:00
Nu Frans Timmermans weg gaat uit de Europese Unie is er daar ruimte voor een nieuwe Nederlandse eurocommissaris. Naar verluid heeft Diederik Samsom daar wel oren naar. Maar hij is niet de enige. Want een andere favoriet voor de Nederlandse rol zou... Sigrid Kaag zijn.
Nu Kaag heeft laten weten weg te gaan uit Den Haag hopen we natuurlijk dat we allemaal voor eens en altijd van haar af zijn. Helaas is waarschijnlijk niets minder waar. Volgens De Telegraaf is de hautaine faalhaas van D66 namelijk één van de grote favorieten om Frans Timmermans op te volgen als Nederlandse eurocommissaris.
Dit betekent dat ze straks niet minder, maar meer invloed krijgt. Want de écht belangrijke beslissingen worden allemaal genomen in Europa. Daarom zijn Europese verkiezingen ook veel belangrijker dan mensen denken. In Brussel worden de grote lijnen uitgezet, in de lidstaten zelf mogen lokale politici alleen een beetje met elkaar wortelen over de vraag: hoe gaan we de details invulling geven?
Is de kans groot dat dit inderdaad gaat gebeuren? Nou, volgens Alexander Bakker wel. Want, zegt die, in het kabinet zou er een ongeschreven afspraak gemaakt zijn dat D66 de volgende eurocommissaris mag leveren. Wat Nederlanders daar van vinden interesseert het Haagse gajes totaal niet. Zij regelen dit soort dingen intern, met elkaar, zonder inspraak van ons, dat verachtelijke klootjesvolk.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) De media- en politieke strijd is nu belangrijker dan ooit. DDS staat ferm tegen het globalisme. Wij staan voor Nederland, voor onze tradities, onze cultuur, onze economische vrijheid, onze keusvrijheid, een goed bestuur in ons land, en een open, kritische, maar eerlijke media. Steun ons in de strijd tegen het globalistische media- en partijkartel. Doneer nu via BackMe, houd ons in de lucht, en ga samen met ons de strijd aan!
En dus is het heel goed mogelijk dat Kaag er straks alsnog in slaagt ons haar radicale, globalistische en enge wil op te leggen. Als zij een eurocommissariaat krijgt dan gaat ze ongetwijfeld alleen akkoord met een positie waar ze dat lastige Nederlandse volkje, dat haar zo duidelijk heeft uitgekotst, zoveel mogelijk pijn kan doen.
Wat een doffe ellende.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten