2023 05 29

Hypocriete, opportunistische VVD speelt spelletjes in campagnetijd: 'Moeten vuist maken met PVV op immigratie'

Politiekjul 21 2023, 20:00
De VVD probeert de Nederlandse kiezer weer eens te bedriegen en te bedotten. Hoe? Nou, Kamerlid Ruben Brekelmans roept nu opeens dat wat immigratie betreft voortaan zaken gedaan moeten worden met de PVV. Om de immigratie te beperken, begrijp je wel? Het is duidelijk een truc om kiezers weg te trekken bij de partij van Geert Wilders door een loze belofte te doen die na de verkiezingen meteen weer wordt ingetrokken.
In een gesprek met Elsevier zegt Brekelmans dat hij en zijn partij hoegenaamd principiële problemen hebben met sommige standpunten van de PVV. Het koranverbod, bijvoorbeeld. Dat vinden ze volstrekt belachelijk. Natuurlijk komt zo'n verbod er ook nooit, dus je kunt zeggen: who cares?
In ieder geval, Brekelmans gaat verder dat hoewel er dus punten zijn waarop ze het sterk oneens zijn met elkaar, is dat niet het hele verhaal.
"De andere kant is dat als je een stevig beleid wilt voeren, je niet moet blijven steken in compromissen met links," aldus de VVD'er die de laatste jaren heel braaf in de Kamer meeklapte toen de kabinetten Rutte III én het kabinet Rutte IV de immigratie tot recordhoogtes lieten exploderen.
En dan komt het: "Dan kan het nodig zijn met Geert Wilders tot oplossingen te komen. Hierover moet de partij discussiëren."

Een trucje

Natuurlijk is dit een truc voor de Tweede Kamerverkiezingen 2023. De VVD doet dit elke keer weer. De verkiezingen komen eraan en zie! De partij van Mark Rutte (en nu Dilan Yesilgöz) is opeens hartstikke rechts! Oh ja, ze krijgen een hékel aan massa-immigratie. De belastingen moeten omlaag. Hard werk moet lonen! De groene gekte is volslagen bezopen! 
Dan winnen ze de verkiezingen en zie! Opeens blijft daar helemaal niets van over. De PVV en FVD worden uitgesloten, er wordt onderhandeld met D66, PvdA, GroenLinks, ChristenUnie, Volt... en opeens gaat de VVD akkoord met álle plannen en ideeën waar ze eerst campagne tégen voerden.
En de rechtse kiezer? Die staat steeds weer met lege handen. Dit terwijl de VVD de verkiezingen steeds weer wint.

Geert Wilders reageert

Geert Wilders' reactie op Brekelmans is overigens heel aardig en kalm.
"Heel verstandig om de PVV en onze 1 miljoen kiezers te laten meedoen," twittert Wilders. "Wij sluiten zelf geen enkele partij bij voorbaat uit. Zonder ons is een stevige aanpak van de gigantische asielproblematiek inderdaad onmogelijk."
"Maar," voegt hij er voor de goede orde aan toe, "dan wel IN een kabinet natuurlijk."
Met andere woorden, de VVD gaat van de PVV niets gratis krijgen. Als Brekelmans zaken wil doen met de PVV dan moet hij daar iets voor terugdoen, namelijk de PVV officieel mee laten doen.

Heel verstandig om de PVV en onze 1 miljoen kiezers te laten meedoen. Wij sluiten zelf geen enkele partij bij voorbaat uit. Zonder ons is een stevige aanpak van de gigantische asielproblematiek inderdaad onmogelijk. Maar dan wel IN een kabinet natuurlijk. #StemPVV #PVV

EW
EW
@ewmagazinenl

De VVD moet parlementaire meerderheden smeden met de PVV van Geert Wilders om de asielinstroom te beperken. Dat zegt Ruben Brekelmans, Tweede Kamerlid en VVD-woordvoerder asiel en migratie, in gesprek met EW-redacteur @EricVrijsen. buff.ly/3pOwBis

2.6K
Reply
(Artikel gaat verder onder deze oproep) De VVD en bevriende VVD-media zullen er alles aan doen om Nederlanders voor de verkiezingen van 22 november weer voor de gek te houden. DDS verzet zich hier tegen en wil keihard de waarheid blijven vertellen over de échte VVD. Maar daar hebben wij jouw hulp bij nodig. De media en politiek werken ons namelijk op alle mogelijke manieren. Steun DDS op BackMe, doneer een bedrag (groot of klein, elke euro telt!), en help ons de VVD en media die de partij steunen te ontmaskeren zodat 22 november niet uitloopt op een nieuwe deceptie!
Leuke reactie van Wilders, ook heel erg staatsmanachtig enzo... maar het zou nog veel beter zijn geweest als hij duidelijk had gemaakt dat deze actie van Brekelmans oneerlijk, opportunistisch, hypocriet én misleidend is.
Want vergis je niet. Wat Brekelmans doet past binnen een VVD-patroon. Hij probeert nu quasi-fel op immigratie te zijn. Maar na de verkiezingen haalt hij bakzeil en gaan hij en zijn partijtje gewoon weer in een coalitie zitten met D66.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten