pieter omtzigt 9o1a6888

Omtzigt's verkiezingsdeelname doet de kassa rinkelen: "Een nieuw sociaal contract" domineert de bestsellerlijsten

Politiekaug 31 2023, 7:00
Het boek "Een nieuw sociaal contract" van Pieter Omtzigt heeft afgelopen week de toppositie op de Nederlandse bestsellerlijsten heroverd. Dit manifest, waarin Omtzigt zijn visie voor de toekomst van Nederland uiteenzet, maakte een opvallende comeback in de Bestseller 60, de lijst die wekelijks wordt gepubliceerd door de boekenkoepel CPNB. Het boek, dat aan het begin van 2021 werd uitgebracht, was de afgelopen twee jaar niet meer te vinden op deze lijst.
"Het is buitengewoon dat een boek na twee jaar op deze manier terugkeert naar de lijst," aldus een woordvoerder van CPNB. Deze hernieuwde belangstelling voor het werk van de Twentse politicus volgt kort op de aankondiging dat hij met zijn eigen politieke partij, die eveneens de naam "Nieuw Sociaal Contract" draagt, zal deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen in november. In 2021 stond het boek gedurende enige tijd op de tweede plaats in de lijst.
De keuze van Omtzigt om zijn politieke partij dezelfde naam te geven als zijn boek lijkt een verstandige zet te zijn geweest. Het momentum van de voormalige CDA-politicus blijft aanhouden en lijkt hem geen windeieren te leggen. Mensen zijn duidelijk nieuwsgierig naar de plannen van Omtzigt, en het is dan ook niet verwonderlijk dat zijn boek afgelopen week de eerste plaats van de bestsellerlijst heeft veroverd.
Naarmate de verkiezingen naderen en heel Nederland zich afvraagt wie naast Omtzigt nog meer kandidaat zal zijn, grijpen steeds meer mensen de gelegenheid aan om het boek van Omtzigt te raadplegen. Dit geeft aan dat zijn ideeën en visie een diepgaande impact hebben op het publieke debat en de politieke agenda van Nederland.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten