screen shot 2023 06 13 at 123854

Begrotingsakkoord: Een schijnoplossing voor structurele problemen

Politiekaug 31 2023, 9:10
Het kabinet lijkt te denken dat het strooien met geld de oplossing is voor de problemen waarmee veel Nederlanders kampen. Minister van Financiën, Sigrid Kaag, presenteerde met enige trots de nieuwe begroting, waarin zij beloofde rekening te houden met 'de noden en behoeften van de mensen die de meeste steun nodig hebben'. Maar is dat ook werkelijk zo?
Gisteren bleek al dat het kabinet 2 miljard euro uittrekt voor zogenaamde 'armoedebestrijding'. Maar als je het echt ontleden gaat, is deze benadering dan werkelijk een effectieve manier om armoede aan te pakken? Op het eerste gezicht lijkt een verhoging van de zorgtoeslag, huurtoeslag en kindgebonden budget een goede zaak. Echter, in werkelijkheid versterkt het kabinet hiermee slechts de afhankelijkheid van de laagstbetaalden.
In plaats van de grondoorzaken van armoede en economische ongelijkheid aan te pakken, lijkt deze regering er liever voor te kiezen om de symptomen te bestrijden. Het slechtste wat je kunt doen, is toeslagen verhogen. Dit is geen armoede bestrijden maar mensen opsluiten in hun erbarmelijke situatie. De waarheid is dat het systeem van toeslagen in Nederland inmiddels zo ingewikkeld en bureaucratisch is geworden dat veel mensen niet eens weten waar ze recht op hebben en hoe ze het moeten aanvragen.
Bovendien, terwijl het kabinet met de ene hand geeft, neemt het met de andere hand weer weg. Het Tijdelijk Noodfonds Energie, bedoeld om de allerlaagste inkomens te ondersteunen met hun energierekening, is een lapmiddel. Het is een reactie op de stijgende energieprijzen, die mede zijn veroorzaakt door beleidskeuzes van ditzelfde kabinet. En hoewel dit fonds weliswaar dit en volgend jaar blijft bestaan, is het geen duurzame oplossing voor de torenhoge energierekeningen waarmee veel Nederlanders kampen.
Het is tekenend voor de aanpak van dit kabinet: korte termijn oplossingen voor lange termijn problemen. Het is een trucje dat we inmiddels wel kennen van de politiek: een probleem creëren en vervolgens een schijnoplossing presenteren alsof men daadwerkelijk het beste voor heeft met de burger.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Deze begroting is niet meer dan een schijnvertoning. Het is tijd dat de Nederlandse burger een regering krijgt die echt naar hen luistert en echte oplossingen biedt. Een regering die begrijpt dat ware vrijheid en welvaart voortkomen uit zelfredzaamheid en ondernemerschap, niet uit afhankelijkheid van staatssteun. En terwijl Kaag haar 'evenwichtige pakket' blijft promoten, zullen wij bij De Dagelijkse Standaard de harde waarheid blijven verkondigen. Het Nederlandse volk verdient niets minder.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten