windmolens

Overijssel ziet 'windmolenbrief' niet als dreigement, want 'er zijn veel voorstanders voor windmolens'

Politiekapr 22 2022, 16:00
Er kwam forse kritiek op de provincie Overijssel die vlak na de verkiezingen een brief naar gemeenten stuurde dat ze op moesten schieten met plannen voor windmolens, anders zou de provincie locaties aan gaan wijzen. Overijssel ziet dat niet als dreigend maar juist als 'extra motiverend'.
De Gedeputeerde Staten van Overijssel zegt op de hoogte te zijn van weerstand tegen windmolens. Toch moeten we de windmolenbrief niet als dreigement zien, want volgens de provincie zijn er ook heel veel voorstanders voor de komst van windmolens.
Het provinciebestuur laat zich eigenlijk van een doortrapte kant zien in de Tubantia. Zij weten donders goed dat de voorstanders van windmolens, net zoals elders in het land, zich voornamelijk in de steden bevinden. De D66- GroenLinks-stemmers vinden het helemaal prima om Nederland vol te bouwen met windmolens om het klimaat te redden, zolang ze maar niet in hun buurt worden gebouwd. Kijk maar naar de weerstand tegen windmolens in Amsterdam.
De reden voor de weerstand in Overijssel (en met name Twente) is vanwege het feit dat zo'n beetje alle mogelijke locaties voor windmolens in of nabij natuurgebieden zijn. Daar heeft iemand uit Zwolle of Enschede weinig last van, maar de dorpeling ziet zijn hele leefomgeving naar de filistijnen gaan met de komst van die enorme windmolens!
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Als het provinciebestuur echt alleen 'extra motiverend' wil zijn, dan laat ze eerst maar eens flink wat windmolens tegen grote steden aanbouwen. Kijken of er dan nog steeds zoveel voorstanders voor die krengen zijn. Dan kunnen ze daarna wel alle natuurgebieden gaan vergallen en de tegenstanders die dingen door de strot duwen. Moeten ze alleen niet raar opkijken als het provinciebestuur volledig wordt vervangen door felle tegenstanders van windmolens na de volgende Provinciale Statenverkiezingen...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten