portraitfactorynl tweede kamer 170

Pats! Pieter Omtzigt DOLBLIJ met doorrekening akkoord CPB: "Dalende werkloosheid, meer koopkracht!"

Politiekmei 23, 18:00
Het lijkt erop dat de coalitie van NSC, PVV, BBB en VVD goed op weg is. De doorrekeningen van het Centraal Planbureau (CPB) over het regeerakkoord op hoofdlijnen zijn binnen, en NSC-leider Pieter Omtzigt kan zijn tevredenheid niet verbergen.
De cijfers spreken voor zich en laten zien dat de plannen van deze coalitie Nederland ietwat in de juiste richting sturen. Volgens de doorrekeningen van het CPB zal het BBP-volume met 0,1% toenemen, een bescheiden maar relatieve positieve groei die aangeeft dat de economie een lichte opwaartse trend zal volgen. In een tijd waarin economische stabiliteit van cruciaal belang is, is elke vooruitgang welkom.

Het hoofdlijnenakkoord is een netto ombuiging (bezuiniging) Toch zegt het CPB: door deze plannen stijgt het BBP daalt de werkloosheid is er meer koopkracht en is er minder werkloosheid Dan als we het huidige beleid doorzetten. Goede start

Image
2.0K
Reply
Daarnaast voorspelt het CPB een daling van de werkloosheid met 0,3%. Dit is een significante verbetering die betekent dat meer Nederlanders een baan zullen hebben en minder afhankelijk zullen zijn van uitkeringen. Het bevorderen van werkgelegenheid is altijd een topprioriteit geweest voor Omtzigt, en deze cijfers tonen aan dat de coalitie hierin slaagt.
Het overheidssaldo laat ook een positieve verandering zien, met een verbetering van 0,6%. Dit betekent dat de overheidsfinanciën in betere balans zullen zijn, wat op de lange termijn kan bijdragen aan economische stabiliteit en groei. De overheidsschuld zal naar verwachting met 0,4% dalen, wat een teken is van verantwoord financieel beheer door de coalitie.
De mediane koopkracht zal volgens de doorrekeningen met 0,2% stijgen. Hoewel dit een bescheiden stijging is, is het een stap in de goede richting. Het laat zien dat de gemiddelde Nederlander er iets op vooruit zal gaan, wat bijdraagt aan het algemene welzijn en de tevredenheid onder de bevolking.
Een van de meest opvallende cijfers is de daling van het aantal personen in armoede met 0,7%. Dit is een aanzienlijk resultaat dat betekent dat minder mensen in Nederland onder de armoedegrens zullen leven. Het aanpakken van armoede is een belangrijke pijler van sociaal beleid, en deze cijfers tonen aan dat de coalitie hierin succesvol is.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we ons KAPOT GESCHROKKEN dat de PVV opeens wil dat Oekraïne lid wordt van de EU. Dat is ONACCEPTABEL. Daarom zijn wij een petitie gestart: "PVV sta PAL tegen EU-lidmaatschap Oekraïne - Geert, kies voor NEDERLAND!" Teken deze petitie VANDAAG NOG en zet DRUK op Wilders en zijn PVV om Oekraïne BUITEN de deur te houden!
Pieter Omtzigt deelde zijn blijdschap over de cijfers in een tweet, waarin hij benadrukte dat ondanks de netto ombuigingen, de plannen van de coalitie leiden tot een stijging van het BBP, een daling van de werkloosheid, meer koopkracht en minder armoede dan het huidige beleid zou doen. "Goede start," aldus Omtzigt.
Het is duidelijk dat de NSC-leider vertrouwen heeft in het regeerakkoord en de positieve impact die het zal hebben op Nederland. De cijfers van het CPB ondersteunen dit optimisme en geven aan dat de coalitie op de goede weg is. Natuurlijk moeten de plannen nog verder worden uitgewerkt en geïmplementeerd, maar deze eerste doorrekeningen bieden een bemoedigende blik op de toekomst.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten