a visit to the white house

VS speelt met vuur in confrontatie met Rusland: Blinken gooit olie op het vuur

Buitenlandmei 23, 19:00
Het lijkt erop dat de Verenigde Staten het conflict met Rusland bewust willen escaleren. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Anthony Blinken, heeft een nieuw plan ondersteund dat Oekraïne toestaat om met Amerikaanse wapens Russisch grondgebied aan te vallen. Dit is een drastische ommezwaai, aangezien president Joe Biden eerder aangaf tegen een dergelijk plan te zijn vanwege de mogelijke "grote escalaties" in Moskou schrijft de Telegraaf.
Wat heeft geleid tot deze gevaarlijke beleidswijziging? Na de Russische aanval op Charkov op 10 mei, lijkt de VS toch te zijn bijgedraaid. Oekraïense president Volodimir Zelenski drong al langer aan op het gebruik van Amerikaanse wapens op Russisch grondgebied, en zijn pleidooi is nu eindelijk gehoord. Tegen The New York Times verklaarde Zelenski: "Hoe kunnen wij ons verdedigen tegen deze aanvallen? Dit is de enige manier waarop wij dat kunnen doen."
Dit besluit van Blinken en de VS is niet alleen roekeloos, maar ook buitengewoon provocerend. Door Oekraïne te voorzien van wapens om aanvallen op Russisch grondgebied uit te voeren, zet Amerika de deur open naar een directe confrontatie met Rusland. Dit is niets minder dan spelen met vuur, en het kan de wereld naar de rand van een catastrofale oorlog duwen.
Vadertje Staat in de VS denkt blijkbaar dat het geen consequenties heeft om een kernmacht zoals Rusland uit te dagen. Dit getuigt van een gevaarlijke arrogantie en een schokkend gebrek aan inzicht in de geopolitieke realiteit. Het is alsof Washington denkt dat het immuun is voor de gevolgen van zijn eigen provocaties.
De mainstream media in het Westen zullen dit besluit waarschijnlijk verkopen als een daad van moed en solidariteit met Oekraïne, maar laten we eerlijk zijn: dit is pure waanzin. De gemiddelde burger wordt niet gevraagd naar zijn mening over deze oorlogszuchtige koers. Het is weer een typisch voorbeeld van de elite die zonder enige verantwoording zijn destructieve agenda doordrukt.
We moeten ons afvragen: wat heeft de VS te winnen bij deze escalatie? Of beter gezegd, wat hebben gewone Amerikanen en Europeanen te verliezen? De prijzen van energie en voedsel stijgen al door de aanhoudende spanningen, en een verdere escalatie kan de wereld in een economische en humanitaire crisis storten waarvan de gevolgen niet te overzien zijn.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS bestrijden we de Machiavelliaanse Leviathan die we de EU noemen ELKE DAG opnieuw. De rest van de media aanbidden Brussel, wij niet. Vind jij ons tegendraadse geluid belangrijk? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de EU te ontmaskeren en te bestrijden.
Het is tijd dat de politiek stopt met het voeren van oorlogen omwille van geopolitieke machtsspelletjes. De focus zou moeten liggen op diplomatie en vrede, in plaats van het aansteken van lonten die uiteindelijk de hele wereld in brand kunnen zetten. De Amerikaanse bevolking moet wakker worden en zich uitspreken tegen deze gevaarlijke en onverantwoorde acties van hun leiders. De wereld kan zich geen nieuwe wereldoorlog veroorloven, zeker niet eentje die bewust wordt uitgelokt door onverantwoordelijke politieke elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten