Peiling De Hond: PVV op 20 zetels, D66 verliest opnieuw zetels

Peiling De Hond: PVV op 20 zetels, D66 verliest opnieuw zetels

Geert Wilders pakt Sigrid Kaag aan tijdens het Debat van het Zuiden. Bron: Schermafdruk Omroep Brabant

De afgelopen weken is de PVV bezig met een opmars in de peilingen. Volgens de nieuwe peiling van Maurice de Hond is de PVV opnieuw de tweede partij van Nederland, met maar liefst 20 virtuele zetels. D66 blijft maar zetels morsen en wordt gepeild op 18 zetels, een verlies van 6 zetels ten opzichte van de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen.

De laatste weken zijn de peilingen vrij stabiel, het CDA, wat al gedecimeerd is, verliest niet opnieuw nog meer zetels. Vooralsnog lijken kiezers de lastercampagne 'Black Hand' niet al te veel af te straffen. De grootste verandering van de afgelopen weken is dat D66 maar zetels blijft inleveren en de PVV juist gestaag groeit.

De Dagelijkse Standaard

Peiling De Hond: PVV op 20 zetels, D66 verliest opnieuw zetels

De verschuivingen sinds het herfstreces zijn minimaal: GroenLinks stijgt een zetel, terwijl de PvdA een zetel inlevert. Hetzelfde zien we bij JA21 en Forum voor Democratie. Het meest opmerkelijke blijft de ongenaakbaarheid van de VVD, iedere vorm van ophef of gedoe lijkt de partij simpelweg niet te schaden. Dit terwijl D66 en CDA steeds slechter voor de dag komen.

De BoerBurgerBeweging staat nu ook al een paar weken stabiel als middenmoter in de peilingen. De partij heeft zich duidelijk tot de nieuwe boerenpartij van Nederland weten te ontpoppen. Het CDA zal een serieuze koerswijziging moeten overwegen om die oude kiezersgroep terug te winnen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De grote winnaar van de laatste weken lijkt toch wel de PVV: Geert Wilders kan zichtbaar genieten van de groei van zijn partij. Tegen de verwachting in van D66-leider Sigrid Kaag is nu juist de PVV de op een na grootste partij van ons land.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
D66 Sigrid Kaag PVV Geert Wilders

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties