mysterieuze gasten

Peiling! Wie wordt premier van Nederland? Geef nu JOUW ANTWOORD

Politiekmei 21, 15:00
Wie wordt de premier van een aankomend PVV-VVD-NSC-BBB kabinet? Het is dé vraag die gans Nederland nu al dagen bezighoudt. Ronald Plasterk wordt het niet... maar wie dan wel? Wij van De Dagelijkse Standaard willen graag jouw mening weten.
Op dit moment zijn er drie gegadigden. Drie mensen die het mogelijk kunnen worden. Drie namen die rondgaan in het Haagse, het Hilversumse en/of online. Drie personen die minister-president zouden kunnen worden. En nee, geen van allen heten ze Geert Wilders. Die vogel is echt wel gevlogen.
Maar wie wordt het dan wel? Niemand die het zeker weet, maar we kunnen allemaal natuurlijk wel een gokje wagen. Daarom onze vraag aan jou. Wie denk jij dat premier wordt. Let op, het gaat er dus niet om wie jij graag als premier wil. Dat boeit bij deze peiling niet. We vragen je om je voorspelling.

Poll

Zijn dat alle mogelijkheden? Nee, er zijn heus nog wat meer namen die rondgaan... maar dit zijn mijn inziens de beste kanshebbers. Als een ander het wordt, prima. Maar déze mannen én vrouw lijken écht in de running te zijn. Voor ons outsiders tenminste. Dus, antwoord de vraag: wie denk jij dat de nieuwe premier wordt?

Wie WIL jij?

En dan vervolgens hebben we nóg een vraag. Namelijk niet wie jij denkt dat premier wordt, maar wie wil jij als premier? Nogmaals, dit is niet een vraag met een voorspelling. Je kunt verschillend stemmen in beide peilingen. Bijvoorbeeld, ik stem Gert-Jan bij de eerste vraag en Kees bij de tweede. 

Poll

Dank voor het meespelen! Dan gaan we nu zien wat jij als DDS-lezer voorspelt én wat je wil.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten