oekraine nederland leger front rusland

Uh, wat?! Kaisa Ollongren wil Nederlandse jongeren naar Oekraïne sturen: "Als Zelensky dat wil"

Politiekmei 21, 13:38
Het is nauwelijks te bevatten, maar minister van Defensie Kaisa Ollongren wil Nederlandse militairen naar Oekraïne sturen... áls de Oekraïense president Zelensky daarom vraagt. Dat blijkt duidelijk uit een antwoord dat zij hierover gaf bij de NPO. En ja, dat is natuurlijk ronduit schokkend.
Gevraagd of ze onze jongens en meisjes naar het oostfront wil sturen gaf Ollongren een heel zorgwekkend antwoord. "Nou, kijk, op dit moment vraagt Oekraïne daar helemaal niet om."
Op dit moment? Oekraïne vraagt?
Dus als Oekraïne er wél om vraagt, en op een ander moment, dan wil Ollongren dat wél doen? Dat zegt ze niet hardop zo duidelijk, maar dat is natuurlijk wel waar haar antwoord op neerkomt. Het is political speech - maar wel zeer slecht verpakte political speech.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we ons KAPOT GESCHROKKEN dat de PVV opeens wil dat Oekraïne lid wordt van de EU. Dat is ONACCEPTABEL. Daarom zijn wij een petitie gestart: "PVV sta PAL tegen EU-lidmaatschap Oekraïne - Geert, kies voor NEDERLAND!" Teken deze petitie VANDAAG NOG en zet DRUK op Wilders en zijn PVV om Oekraïne BUITEN de deur te houden!
Voor iemand roept dat we dit uit zijn verband trekken, uit de context: dat is niet waar. Mevrouw had het met de andere tafelgenoten over de dienstplicht en de mogelijkheid om Nederlandse jonge volwassenen via de dienstplicht in het leger te krijgen. Dit was niet een koetjes en kalfjes verhaal, met deze vraag erin, en Ollongren die daar dan quasi-verbaasd op reageerde met een uitspraak die je op twee manieren kunt interpreteren.
Nee, de context is heel duidelijk. Ollongrens boodschap ook. Nederlandse jongvolwassenen moeten zich zorgen gaan maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten