screen shot 2024 05 21 at 142829jpg

BOEM! Paus Franciscus gaat viraal na BASED antwoord op vraag extreemlinkse journalist: "Nee!"

Cultuurmei 21, 13:37
Paus Franciscus, de leider van de Rooms-Katholieke Kerk, heeft een interview gegeven aan CBS. Tijdens dat interview deed hij enkele uitspraken die bij traditionalisten bepaald niet in goede aarde zijn gevallen - zoals altijd het geval is. Maar hij heeft óók uitspraken gedaan die wél heel positief zijn geweest. Zo rekende hij op schitterende wijze af met de suggestie dat er maar eens vrouwelijke priesters ("priesteressen") moeten komen.
De interviewster (ja, het was natuurlijk een vrouw) wilde graag met de paus over allerlei "controversiële" onderwerpen praten. Let wel, volgens traditionalisten en conservatieven zijn die onderwerpen allemaal helemaal niet "controversieel," aangezien de Kerk al 2.000 jaar een duidelijk standpunt inneemt over die onderwerpen, maar de Woke Marxisten die het in de cultuur voor het zeggen hebben haten die standpunten. En dus vinden ze het "controversieel."
Eén zo'n onderwerp is de rol van vrouwen in de Kerk. In de Bijbel is met name Sint Paulus daar heel helder over. Zijn boodschap was (en is dus) heel duidelijk: vrouwen worden allemaal heel erg op waarde geschat, maar een rol als priester zit er niet in voor ze. Punt.
Cultuurmarxisten vinden dat heel erg. Vrouwen moeten immers persé elke rol innemen die mannen bezetten. Niet omdat ze vrouwen graag "vrij" willen hebben, maar omdat ze denken dat "traditionele rollen" de structuur van het gezin versterken. Gezinnen zijn een sterk fundament, ze brengen mensen veiligheid. Als je graag wil dat de overheid, de staat, het enige is waar mensen nog iets van identiteit kunnen ontlenen, dan moeten gezinnen natuurlijk kapot. Ze denken dat, als vrouwen eenmaal alles doen wat mannen ook doen, dat het gezin dan ophoudt te bestaan.
Dat geldt niet alleen voor gezinnen, maar ook voor andere instituten. Na het gezin - of misschien gelijk mét het gezin - is de Kerk hun belangrijkste doelwit. De Kerk is immers een alternatieve identiteit - en nog meer dan dat ook. De Kerk is enorm groot en heeft allerlei organisaties en invloeden. Dus moet zij, aldus de cultuurmarxisten, kapot.
Hoe? Op dezelfde manier als de wijze waarop ze gezinnen slopen. Die hele Woke, LHBTIQ-gekte plus, jawel, de zogenaamde 'emancipatie' van vrouwen. Oftewel feminisme. Vrouwen moeten de rollen van mannen overnemen. Als priesters. Of eigenlijk, als priesteressen. Net zoals de heidennen hadden, overigens, maar dat zal vast toeval zijn.

"Nee!"

Paus Franciscus staat bekend als een progressieve paus. Dat klopt ook wel - hoewel hij voor veel mensen vooral trouwens onduidelijk is, en altijd verwarring zaait. Niet zo gek, want hij is natuurlijk gewoon links. Echt links. Niet alleen in zijn politiek, maar ook in zijn theologie.
Daarom dacht het vrouwtje van CBS ongetwijfeld dat ze mooie uitspraken van de Paus kon krijgen over al dat soort onderwerpen. Maar daar vergiste ze zich in. En niet een beetje ook.
Sterker nog, ze ging zo hard af dat enkele clips van het interview keihard viraal zijn gegaan. Zoals deze bijvoorbeeld. Wat je daar ziet is dat het interview-vrouwtje tijdenlang een introductie doet over haar vrouwen-onderwerp. Ze zeurt maar door en door en stelt dan de vraag...
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we ons KAPOT GESCHROKKEN dat de PVV opeens wil dat Oekraïne lid wordt van de EU. Dat is ONACCEPTABEL. Daarom zijn wij een petitie gestart: "PVV sta PAL tegen EU-lidmaatschap Oekraïne - Geert, kies voor NEDERLAND!" Teken deze petitie VANDAAG NOG en zet DRUK op Wilders en zijn PVV om Oekraïne BUITEN de deur te houden!
De Paus heeft helemaal geen tijd nodig om haar te beantwoorden. Hij wacht kalm af. Maar op het moment dat ze de laatste letter van haar vraag uitspreekt reageert Paus Franciscus razendsnel. "Nee." En dat is het dan.
Natuurlijk deed de Paus ook weer een aantal uitspraken waaraan je duidelijk kunt zien dat hij helaas weinig op heeft met het traditionalisme en conservatisme. Maar eerlijk is eerlijk, ere wie ere toekomt. Zijn antwoord op deze vraag was briljant. Zéker omdat de interviewster de vraag echt op extreem emotionele wijze stemde, inclusief een verhaal over "een klein katholiek meisje dat nu opgroeit."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten