Filmpje! Thierry Baudet: 'Plasterk is uitgeschakeld door kongsi NSC én VVD'

Politiekmei 21, 12:30
FVD-leider Thierry Baudet mocht gisteren langskomen bij Blckbx Today. Daar reageerde hij onder meer op het nieuws dat Ronald Plasterk zich teruggetrokken heeft als premierskandidaat. Wat Baudet daar te zeggen had is extreem interessant. Volgens de FVD'er is er namelijk sprake van een duidelijke ruzie bij de coalitiegenoten én is het zeer wel mogelijk dat er nieuwe verkiezingen aankomen.
"Ik vind het heel gek hoe dit allemaal loopt," aldus Baudet. "Jarenlang heeft geen haan gekraaid naar dat patentenverhaal, maar nu opeens duiken de media er bovenop."
Maar dat is niet alles. Het gaat namelijk verder dan de media. "NSC en VVD wilden het niet [dat Plasterk premier zou worden, PVV en BBB wilden het wél. Dat maak ik hier uit op," ging de FVD'er verder. Dit omdat VVD'er Johan Remkes eergisteren heel blij mocht komen vertellen op tv dat hij vond dat Plasterk zich terug moest trekken, hoegenaamd omdat er controverse was rond zijn persoon.
Let wel, niet alleen zat Remkes dat live op tv te vertellen... tegenover hem zat op dat moment VVD-leider Dilan Yesilgöz. Die liet Remkes dat allemaal zeggen. "Remkes werd naar voren geschoven," zegt Baudet dan ook, om de kooltjes uit het voer te halen."
En dat is niet alles. Want NSC'er Pieter Omtzigt heeft vrijwel zeker óók een rol gespeeld in deze affaire. Die heeft, aldus Baudet, namelijk "met allerlei patentenadvocaten zitten praten en zitten rommelen in die zaak."
Dit betekent, legde de FVD-leider uit, dat het kabinet van PVV-VVD-NSC-BBB in gevaar is. Hij vindt dat Geert Wilders het dan maar zelf moet doen - daar gaat FVD morgen (woensdag) ook een motie over indienen bij het debat over het coalitieakkoord. "Maar als ze dat niet willen, als dat dus niet gebeurt, tja, dan weet ik niet zo goed wie het dan moet gaan doen," concludeerde Baudet.
Natuurlijk stelde Baudet eerder zelf voor, of beter gezegd, voorspelde hij, dat VVD'er Gert-Jan Oplaat weleens dé premierskandidaat kon worden van het nieuw te vormen kabinet. Oplaat is VVD'er, heeft Wilders geholpen de PVV op te zetten, heeft later BBB opgezet, én is ook nog eens al jaren en jaren goede vrienden met Pieter Omtzigt.

Keijzer

Maar als hij het niet wordt, tja, wie dan wel? Online wordt veel geroepen dat Mona Keijzer een goed alternatief zou zijn. Misschien. Het probleem met Keijzer is dat zij BBB-Kamerlid is. Het lijkt onbestaanbaar dat Wilders het tolereert dat de volgende premier wél uit de Tweede Kamer komt, maar dat hij het niet is. Sterker, dat die premier Kamerlid voor een andere partij is.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we ons KAPOT GESCHROKKEN dat de PVV opeens wil dat Oekraïne lid wordt van de EU. Dat is ONACCEPTABEL. Daarom zijn wij een petitie gestart: "PVV sta PAL tegen EU-lidmaatschap Oekraïne - Geert, kies voor NEDERLAND!" Teken deze petitie VANDAAG NOG en zet DRUK op Wilders en zijn PVV om Oekraïne BUITEN de deur te houden!
Sterker nog, dat zou achterlijk zijn. Want als Keijzer premier wordt zorgt Wilders ervoor dat BBB een enorme boost krijgt. Opeens krijgt BBB, niet de PVV, dan de premierbonus. En ja, BBB is dan in de ogen van veel Nederlanders een heel serieuze rechtse partij, die premiers kan leveren en meer van zulks.
Bij de afgelopen verkiezingen waren er veel mensen die tussen BBB en PVV twijfelden... en die vervolgens op de PVV stemden in een poging die partij het grootste te maken en Wilders minister-president te maken. Die mensen stemmen de volgende keer natuurlijk niet meer op de PVV, als Keijzer premier wordt, maar 'gewoon' op BBB. Dat gaat de PVV dus heel veel zetels kosten.
Dat wordt het dus écht niet. Het wordt of een outsider als Oplaat ´of nieuwe verkiezingen. Andere opties zijn er niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten