de dagelijkse standaard tweede kamer 43 websize

Pepijn van Houwelingen (FVD) terecht trots op nederlaag Kuipers: 'Hartcentra mogen niet sluiten!'

Politiekjan 12, 16:30
FVD'er Pepijn van Houwelingen heeft dee week een heel goede week. Hij heeft zich de afgelopen jaar of anderhalf namelijk keihard ingezet om te voorkomen dat "kinderhartchirurgie" gecentraliseerd werd. In de rechtbank heeft hij nu gelijk gekregen. Het plan van oud-minister Ernst Kuipers om kinderhartchirurgie van vier naar twee ziekenhuizen te concentreren gaat niet door.
UMC Utrecht en Cahal, een samenwerking tussen de umc’s van Leiden en Amsterdam, vonden het net als Van Houwelingen belachelijk dat Kuipers het onmogelijk wilde maken voor hen om dit soort specialistische zorg aan te bieden, terwijl ze de mensen (en de ruimte) ervoor hebben. Na veel onrust over dit onderwerp in de Tweede Kamer stapten ze daarom naar de rechter.
Die gaf ze gelijk. De rechter heeft dit wanstaltige besluit van Kuipers vernietigd.

Van Houwelingen trots

Eén van de Kamerleden die zich hier de afgelopen tijd het felst tegen heeft verzet is Pepijn van Houwelingen. De FVD'er heeft er alles aan gedaan om Kuipers dit plan te laten intrekken. Hij kwam met argument na argument. Van Houwelingen legde heel rustig uit - steeds weer - waarom het desastreus was om dit plan te implementeren. Kijk maar naar deze video van het conflict tussen beide heren:
Omdat hij zich zo heeft ingezet voor het behoud van ál deze centra werd Van Houwelingen terecht gefeliciteerd door Ralf Dekker toen bekend werd dat de rechter Kuipers' onzalige plan in de prullenbak gegooid heeft.
Van Houwelingen reageerde daarop door te zeggen dat het argument van de rechter om het besluit te vernietigen precies overeenkomt met wat hij in debatten gezegd heeft. 100%.
Belangrijk is een ander punt dat Van Houwelingen ook maakt, namelijk dat experts ook al eerder zeiden dat de conclusies die Kuipers uit onderzoeken zei te halen niet klopten. Van Houwelingen confronteerde hem daarmee. En wat was Kuipers' reactie? 
Stilte. Het interesseerde hem niets. Argumenten deden er niet toe.
Opvallend genoeg maakte de rechter nu precies hetzelfde punt als Van Houwelingen over de mening van experts en de merkwaardige houding van Kuipers. De 'conclusies' die sluiting van de 2 van de centra ondersteunen heeft Kuipers gewoon verzonnen.

Ook belangrijk om te beseffen hieronder wordt, in een openbaar TK debat, door ons de BASIS onder de sluiting van de twee centra weggeslagen. Gevolg? NIETS. De media negeert het uiteraard VOLLEDIG en de Slaapkamer stemt braaf in met de sluiting. Gelukkig was de rechter wel wakker!

Pepijn van Houwelingen
Pepijn van Houwelingen
@PvanHouwelingen

De AUTEUR van het wetenschappelijk artikel stelt dus zelf (!) in de rechtbank dat de conclusie die Kuipers trekt NIET klopt. Dat is EXACT wat wij al tegen de minister zeiden. Let op de gesloten houding van Kuipers, gebrek aan een weerwoord & “blank stare”: youtu.be/-cOIlrO-EQU?si…

Image
959
Reply
Dit is reden nummer 1.504.048 waarom Van Houwelingen zo'n belangrijk Kamerlid was... en waarom het zo geweldig is dat Freek Jansen zijn zetel tijdelijk even aan Van Houwelingen heeft gegeven zodat die bezig kan met het onderzoek naar het walgelijke coronabeleid van Rutte IV. Er zijn maar weinig parlementariërs met de kennis van Van Houwelingen én met de bereidheid om álles onderzoeken, tot diep in de details.
De vernietiging van het besluit van Kuipers is een geweldige victorie voor kinderen met hartproblemen, voor hun ouders, én voor Van Houwelingen. En ja, het is echt een enorme belediging voor Kuipers dat zijn plan zo keihard is afgeschoten door de rechter; op basis van argumenten die ook gebruikt worden door een man die hij absoluut en totaal minacht. Want ja, de manier waarop Kuipers omging met Van Houwelingen maakte altijd weer duidelijk dat hij op geen enkele manier dan ook respect heeft voor de FVD'er - en dus ook niet voor FVD-kiezers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten