shutterstock 1649868622

Knetter! Eurofiele mafketels beginnen petitie om Hongarije buiten de macht te houden: 'Orban stemde tegen steun Oekraïne'

EUjan 12, 15:30
In een schaamteloze en ongekende actie van politieke intolerantie en machtsmisbruik, zijn de linkse extremisten in de Europese Unie een petitie gestart om de Hongaarse premier Viktor Orban buiten de macht in de EU te houden. Dit is niets minder dan een regelrechte aanval op de democratische waarden en soevereiniteit die de kern vormen van onze Europese samenleving.
Het is verbijsterend hoe ver deze linkse fanatici bereid zijn te gaan in hun blindheid en haat. De Finse Europese Parlementariër Petri Sarvamaa (EPP) pleit ervoor om Hongarije het stemrecht te ontnemen in de EU Council, om zo te voorkomen dat premier Orban interim-president wordt in juli – een positie waar hij volledig recht op heeft. De absurditeit van deze eis is niet te onderschatten. Hongarije is een volwaardig lid van de Europese Unie en heeft, net als elk ander lid, het recht om deel te nemen aan de besluitvorming binnen de Raad.
De beschuldiging van Sarvamaa dat Hongarije "in strijd met de rechtsstaat" handelt, is niet alleen lachwekkend maar ook gevaarlijk. Het is een kaakslag voor de democratische principes waarop de EU beweert gebouwd te zijn. Hongarije heeft, in volledige overeenstemming met de regels en procedures van de EU, tegen de 50 miljard euro steun aan Oekraïne gestemd. Ja, dat kon gewoon door gebruik te maken van een veto. Daarom bestaat dat mechanisme.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met die Sovjet-EU. Jij ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de dictatoriale EU elke dag weer te bestrijden.
Dit besluit, hoe controversieel ook, is een legitieme uiting van nationaal beleid en soevereiniteit. Maar voor Sarvamaa en zijn medestanders is dit blijkbaar voldoende reden om een lidstaat van haar rechten te beroven.
Wat we hier zien is niets minder dan een politieke heksenjacht, aangevoerd door een coalitie van linkse extremisten die geen respect hebben voor de diversiteit van meningen en beleid binnen de Europese Unie. Dit soort gedrag ondermijnt de fundamentele principes van de EU, waaronder respect voor soevereiniteit, democratie en het recht van lidstaten om hun eigen beleid te bepalen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten