portraitfactorynl de dagelijkse standaard 121 wilders

Pieter Omtzigt blaast Wilders' kans op het premierschap op: Eerste vrouwelijke premier komt in beeld!

Politiekmrt 15 , 13:00
In een verbijsterende draai die alleen maar kan worden omschreven als een regelrechte politieke naaistreek, ziet het er nu naar uit dat Geert Wilders, ondanks zijn indrukwekkende stemmentotaal van ruim 2,2 miljoen kiezers, het Torentje aan zijn neus voorbij ziet gaan. Dankzij een obstructieve manoeuvre van niemand minder dan Pieter Omtzigt en zijn NSC, lijkt Wilders' kans op het premierschap nu volledig van de baan. Is dit hoe de democratie werkt in Nederland? Waar de wil van miljoenen kiezers met voeten getreden wordt door politieke spelletjes?
Wilders, die met recht en reden meende dat het premierschap binnen handbereik lag, wordt nu de grootste prijs in de Nederlandse politiek ontzegd. Het AD speculeert erop los over wie nu de machtigste man of vrouw van Nederland wordt. Namen worden genoemd, van PVV-ers zoals Martin Bosma, bekend om zijn kundige optreden als Kamervoorzitter, tot Fleur Agema, Wilders’ onwrikbare rechterhand. Maar ook buiten de PVV worden potentiële premiers genoemd, van Mona Keijzer van BBB tot Dilan Yesilgöz van de VVD.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS en EerlijkEten zijn een ontzettend belangrijke PETITIE begonnen. Waarom? Om ervoor te zorgen dat producenten duidelijk moeten maken  op etiketten dat er INSECTEN in hun voedselproducten zitten als dat het geval is. Want momenteel is dat NIET zo. Walgelijk! Je kunt dus per ongeluk meelwormen en andere viezigheden naar binnen werken. Teken onze petitie voor Betrouwbaar Voedsel.
Dit alles wijst op een ongekend niveau van politieke intriges, waarbij het blijkbaar acceptabel is om de duidelijke voorkeur van een substantieel deel van het Nederlandse electoraat te negeren. De kiezers hebben gesproken, maar hun stemmen lijken te verdrinken in het moeras van politieke manipulaties en achterkamerdeals.
Het is een gotspe dat de droom van Wilders, en daarmee de hoop van miljoenen Nederlanders, zo ruw aan de kant geschoven wordt. Dit is niet alleen een klap voor de PVV, maar een klap voor de Nederlandse democratie zelf. De boodschap is duidelijk: ongeacht hoeveel stemmen je krijgt, de Haagse elite beslist wie er echt aan de macht komt. En deze keer heeft die elite besloten dat Wilders het niet wordt, ongeacht zijn populaire steun.
De vraag "Wie dan wel?" blijft in de lucht hangen als een zwaard van Damocles boven het hoofd van de Nederlandse kiezer. Dit incident legt de ware aard van de politieke machtsspelletjes in Den Haag bloot, waar de wensen van het volk gemakkelijk terzijde geschoven worden voor politieke agenda's en persoonlijke vetes. Wilders mag dan uit het Torentje gehouden worden door een onverwachte tegenstander, maar de echte verliezers hier zijn de Nederlandse burgers, wier stemmen genegeerd worden in het grote spel van de macht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten