Screen Shot 2022 08 23 at 141251

Pieter Omtzigt en vrouw Ayfer Koc vinden het ongelooflijk: Korting voor Tata Steel terwijl 'we allemaal armer worden'

Politiekaug 23 2022, 12:40
Ayfer Koc, de vrouw van Pieter Omtzigt, vindt het frappant dat Tata Steel mogelijk bijna één miljard euro krijgt van Vadertje Staat. Als subsidie. Dit terwijl het bedrijf zelf al een winst boekte van 1 miljard. Koc twittert ironisch de woorden van Sigrid Kaag: "We moeten beseffen dat we samen stukje armer zullen worden." Ze krijgt een instemmende retweet van haar echtgenoot.
Vandaag word bericht dat het kabinet een korting van 835 miljoen euro overweegt voor "energieslurper" Tata Steel. En dat is opvallend. Want volgens het kabinet is er eigenlijk geen geld voor de gewone burger om die tegemoet te komen in deze economisch barre tijden met een torenhoge inflatie.
Het idee hierachter is hoegenaamd dat dit soort bedrijven dan 'behouden' blijven voor Nederland terwijl ze mogelijk naar het buitenland gaan als ze zo'n korting niet krijgen.
Voormalig CDA-gemeenteraadslid in Enschede én vrouw van Pieter Omtzigt, Ayfer Koc, levert hier op Twitter op ironische wijze commentaar op. Dat doet ze door Sigrid Kaag te citeren. De minister van Financiën wist onlangs immers te melden dat we er 'allemaal' slechter op worden. 
"We moeten beseffen dat we samen een stukje armer zullen worden" is dat citaat.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Daar valt natuurlijk niets van te zeggen. Het klopt precies wat ze hier zeggen. 'We gaan er allemaal op achteruit,' we worden allemaal 'een beetje armer...' behalve aan de politiek bevriende Big Business. Die hoeven zich nergens zorgen over te maken omdat zij altijd op steun kunnen rekenen van Den Haag.
Big Business en Big Government: het is werkelijk één pot nat. Met democratie en zelfs met de vrije markt heeft het ondertussen niets meer te maken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten