Politieke manoeuvres voor verkiezingen: Kabinet probeert achtergebleven gezinnen asielzoekers tegen te houden

Politieke manoeuvres voor verkiezingen: Kabinet probeert achtergebleven gezinnen asielzoekers tegen te houden

Het Nederlandse kabinet lijkt er plotseling alles aan te doen om te voorkomen dat een grote groep "asielzoekers" hun achtergebleven gezinnen naar Nederland kunnen halen. Dit nieuws heeft de afgelopen tijd veel ophef veroorzaakt en heeft de aandacht getrokken van zowel de media als de politieke arena.

Het begon allemaal vorige week, toen minstens vier lage rechters besloten dat deze asielzoekers hun gezinnen naar Nederland mochten halen. Dit besluit kwam als een verrassing voor veel mensen, aangezien het kabinet gezinshereniging heeft uitgesteld vanwege de overbevolking in AZC's.

Onder de normale gezinsherenigingsregels kan een geaccepteerde asielzoeker zijn gezin direct naar Nederland halen. Maar dit betekent dat ze dan dus met zijn allen in het AZC wonen. Aangezien het daar al overbevolkt is wil het kabinet dat voorkomen door asielzoekers toestemming te geven voor gezinshereniging als ze eenmaal een woning hebben gevonden buiten het AZC.

Toen het besluit van de rechters bekend werd, heeft het kabinet meteen actie ondernomen. Ze hebben de Raad van State gevraagd om de uitspraken van de rechters te schorsen, tenminste voorlopig. Daarnaast heeft staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel, VVD) aangekondigd dat het kabinet in beroep gaat tegen de rechterlijke uitspraken.

Het is opmerkelijk dat het kabinet dit doet vlak voor de verkiezingen van 2023. Sommigen geloven dat het niet meer of minder dan een theaterstukje is om een "wit voetje te halen" bij de kiezers. Volgens één criticus is het duidelijk dat na de verkiezingen, "de gezinnen van asielzoekers gewoon weer mogen reizen".

Politieke manoeuvres voor verkiezingen: Kabinet probeert achtergebleven gezinnen asielzoekers tegen te houden

Het is belangrijk om te onthouden dat dit soort politieke manoeuvres vaak gericht zijn op het behalen van kortetermijnwinsten, en dat het belangrijk is om niet te vallen voor deze trucs. Het is aan de kiezers om te beslissen of ze dit soort politiek willen steunen.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Er zijn echter ook degenen die menen dat het kabinet het juiste doet door deze maatregelen te nemen. Ze stellen dat het kabinet verantwoordelijk is voor het behoud van de integriteit van het asielbeleid en dat het kabinet er goed aan doet om de regels te handhaven... ook als die regels indruisen tegen de uitdrukkelijke wensen van Nederlandse kiezers én het gezond verstand.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties