Screen Shot 2022 05 18 at 142227

Popie jopie voor de win! Mark Rutte blij met Vandaag Inside: 'Het is gewoon een heel leuk programma'

Politiekmei 18 2022, 16:30
Premier Mark Rutte vindt het heel prima dat Vandaag Inside terug is op TV. Dat zegt hij voor de camera's van SBS 6. "Het is gewoon een heel leuk programma," zegt Rutte, waarna hij toegeeft dat hij het eigenlijk niet zo heel vaak kijkt. Het is klassiek Mark Rutte: hij weet precies wat zijn achterban denkt en geeft hen zo, hop, even snel een knipoog.
Mark Rutte noemt Vandaag Inside "een heel leuk programma, toch, volgens mij?" Hij heeft de eerste aflevering na de break van twee weken niet gekeken, "maar ja, je probeert het wel te volgen."
"Laat de regering nou geen mening hebben over tv-programma's, de vrije pers," reageerde Rutte vervolgens toen hij gevraagd werd of hij vindt dat het goed is dat VI terug is. "Uiteindelijk kiezen wij allemaal met waar we naar kijken. En volgens mij keken er gisteren anderhalf miljoen mensen. Dat zag ik vanmorgen in de kijkcijfers. Dus dat is wel een teken dat het een héél populair programma is."
Is het dan ook "belangrijk" dat het programma terug is? "De regering heeft géén standpunt over het belang van programma's," herhaalde hij vervolgens heel slim. "Eh, maar als kijker bepalen we natuurlijk zelf waar we naar kijken. We zijn een vrij land, en als anderhalf miljoen mensen afstemmen op dit programma dan wordt dat blijkbaar tóch belangrijk gevonden.

Politicus pur sang

Kijk, hij lult natuurlijk enorm uit zijn nek; deze man kijkt Vandaag Inside helemaal niet. Hij is obsessief bezig met zijn werk. Als hij al tv kijkt dan doet hij dat door wat highlights te kijken die door ambtenaren in elkaar zijn gezet voor hem, en dat is het dan wel.
Maar toch; de manier waarop hij reageert op de vraag over Vandaag Inside (en weet wat voor programma het is) zegt wel héél veel over Rutte als politicus. Hij weet dat VVD-stemmers a) het programma kijken en b) de censuur ervan volstrekt belachelijk vinden. En dus prijst hij het even de hemel in, zónder zich er al te veel mee te associëren ("het kabinet heeft geen standpunt").
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Ja, of je hem nou steunt of niet (mijn mening over de man is bekend), maar iedereen moet toegeven: wat je op deze beelden ziet is wel écht een politicus pur sang in actie. Er zijn niet veel die hem dat nadoen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten