Screen Shot 2022 05 04 at 173304

Gerard Joling wil Johan Derksen terug op TV: "Ik vind hem een held!"

Binnenlandmei 04 2022, 15:55
Zanger Gerard Joling vindt het belachelijk dat Johan Derksen niet langer op tv te zien is. Hij eist dat de controversiële opiniemaker terugkomt. Want, zegt Joling, de man is "een held." Zonder hem wordt het een stuk saaier op tv. Wie wil dat nou?
Toen de controverse uitbrak vanwege Johan Derkens uitspraak dat hij een "juffrouw" aangerand had met een kaars was er veel druk op Talpa om hem te laten vallen. Dat resulteerde vervolgens in het voorlopige einde van Vandaag Inside omdat Wilfred Genee en René van der Gijp loyaal waren aan Derksen. Ook Sigrid Kaag deed een duit in het zakje en riep dat het geweldig was dat Vandaag Inside kapot, klaar, game over was.

Gerard Joling: 'Ik vond Derksen heerlijk!'

In de dagen sindsdien is de sfeer verandert. Want nu zijn er juist steeds meer mensen - gewone burgers en BN'ers - die het opnemen voor Derksen, en die het zonde vinden dat Vandaag Inside niet meer is.
Zo ook zanger Gerard Joling. Die schoof aan bij Beau om te praten over het Eurovisie Songgezeur, maar maakte ook even duidelijk wat hij van DerksenGate vindt. Zijn mening is helder: hij vond Derksen een topgozer, hij genoot van Vandaag Inside, en hij vindt het dood- maar dan ook echt doodzonde dat het programma niet meer is.
Gevraagd wat hij van Vandaag Inside vindt reageerde Joling kort maar duidelijk: "Ik vind het heerlijk.... Wilfred is een soort aangever. Dan duiken ze er allebei in en dan gaat Johan soms net een stapje te ver. Ja, ik word daar blij van," aldus Joling. 
"Ik heb al tien keer in hun programma mogen zijn," zei Gerard Joling daarna. "Het was altijd wel een snufje ordinair en daar deed ik zelf ook aan mee. Maar ik vind absoluut dat hij terug moet komen, want ik vind hem een held als je zoveel durft te noemen en te zeggen."
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
En nee, Joling is niet de enige. Zelfs Deug-krant het Algemeen Dagblad heeft een artikel online gezet met brieven van gewone lezers die allemaal willen dat Derksen én VI terugkomen. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten