shutterstock 2107926329

Vandaag Inside stopt ermee, Sigrid Kaag: 'Ik denk dat het terecht is dat de heer Derksen stopt''

Politiekapr 29 2022, 16:30
Tv-producent Talpa heeft zojuist bekendgemaakt dat Johan Derksen stopt bij het SBS6-programma Vandaag Inside. Ook René van der Gijp en Wilfred Genee zeggen het programma "onder deze omstandigheden" niet te willen voortzetten.

Derkxit

Dat was het dan: een streep door het hele programma. Iedereen voelde het natuurlijk al wel aankomen, maar nu is de kogel door de kerk, meldt de NOS. En het gaat hier niet om echt cancellen, want de heren stappen zélf op. Nu is het natuurlijk maar de vraag in hoeverre ze onder druk zijn gezet, aangezien Talpa toch al niet zo'n beste reputatie had op het gebied van #MeToo'tjes. Voor de bühne komt dit Talpa in ieder geval het beste uit.

How can I make this about Kaag?

Wat wél opvallend was is de reactie van minister van Financiën Sigrid Kaag. Zij kreeg vlak voor dit nieuwsbericht (na de ministerraad) de vraag wat ze van de situatie vond en zei: "Ik denk dat het terecht is dat de heer Derksen stopt."
Een minister van Financiën hoeft daar helemaal niet op te antwoorden. Maar het domste is nog wel dat Sigrid Kaag zich nu als een complete hypocriet heeft opgesteld, gezien het feit wat er zich binnen haar eigen partij heeft afgespeeld en hoe zij daar mee om is gegaan. Te achterlijk voor woorden!
Het verschil is natuurlijk dat Johan Derksen geen belangrijke missie heeft om het volk te verheffen, laat staan een voorbeeldfunctie voor vrouwen heeft. Sigrid Kaag wist nergens van én heeft beterschap beloofd, dus kunnen we niet spreken van hypocrisie.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
D66'ers zullen zich de komende dagen waarschijnlijk wel buigen over hoe ze dit fatsoenlijk kunnen spinnen, zodat ze niet nog meer zetels in de peilingen kwijtraken door dit soort hypocriet gelul van hun partijleider. Kaag en haar partijgenoten twijfelen er in ieder geval niet aan om haar op te laten stappen of überhaupt gewoon even de mond te houden over dit soort taferelen. En dat terwijl de beerput nog maar net open is getrokken!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten