shutterstock 650170735

Anonieme blogster opent nieuwe D66-MeToo-zaak: 'Alexander Pechtold heeft mij verkracht'

Politiekapr 27 2022, 12:23
Een anonieme blogster beweert dat Alexander Pechtold haar acht jaar geleden heeft verkracht. Ze heeft, zegt ze, aangifte gedaan. Haar klachten over dit vreselijke voorval zijn "genegeerd" door het bestuur van D66, stelt ze daarbij. Of het verhaal klopt is niet duidelijk. Wat wél duidelijk is, is dat er een vergelijkbare beschuldiging rondgaat in D66-appgroepen. Dat beweer ik niet, dat beweert Joost Vullings van EenVandaag (NPO).
Zoals onze vrienden van het bekende Roze Weblog zeggen: "Vooropgesteld, we weten niet of het waar is." Maar wat we dankzij de NPO wél weten is dat een vergelijkbare beschuldiging als die gemaakt wordt in deze anonieme blogpost aan het adres van Alexander Pechtold, ook rondgaat in D66-appgroepen. 

Verkrachting

Wat is er aan de hand? Nou, een vrouw - die anoniem is - stelt dat ze acht jaar geleden verkracht is... en dan niet door zomaar iemand, maar door dé grote man bij D66 toentertijd, Alexander Pechtold. Ze beweert dat ze deze vreselijke affaire eerder heeft aangekaart bij de partijtop, maar dat ze daar systematisch genegeerd is. Daarom is ze geen partijlid meer... en heeft ze besloten zelf maar in actie te komen door aangifte te doen tegen Pechtold.
Daarbij beweert de vrouw dat "meerdere vrouwen het bed zijn ingelokt door de heer Pechtold." Het was volgens haar dus geen incident, maar een patroon. Net zoals dat het geval was bij Frans van Drimmelen - volgens de anonieme blogpost die de zaak tegen hem in gang zette, en die resulteerde in de grote controverse onlangs.
"Ze geloofden wellicht dat een seksuele relatie hen meer perspectief op een carrière zou bieden. Zo werd mij dit door hem toegezegd. Dat hij wel een goed woordje voor mij kan doen en ik op een verkiesbare plek zou komen," schrijft de dame die de beschuldiging - nogmaals, die kan dus niet bevestigd worden, het is een beschuldiging, niet meer minder - uit vervolgens.

"Dit kan niet"

De vrouw stelt ook dat zijn woordvoerders zich óók misdragen hebben. "De Pechtold-boys," was hun bijnaam. Volgens haar hielden die zelfs "een lijst bij... met vrouwen die ze 'hebben gehad'. Met daarbij een nummering van hoe goed ze in bed waren."
"Ik weet dat ik het spuugzat ben dat deze vrouwonvriendelijke cultuur weg kan blijven kijken," gaat ze verder. "Dat Pechtold het bestuur en zijn vrienden kan blijven manipuleren. Als een David tegen Goliath wil ik mijn geloof in een rechtvaardige samenleving vasthouden. Maar dat kan ik niet alleen. Daarom wil ik een oproep doen aan alle vrouwen die zich in mij herkennen. Deel je verhaal. Ontsluier de wegkijk cultuur. En laten we samen Goliath recht in zijn ogen aankijken. Dit. Kan. Niet."

Meer slachtoffers

Om meer slachtoffers te vinden heeft de vrouw (ik ga er maar even vanuit dat het inderdaad een vrouw is) een speciaal emailadres opgezet. Andere vrouwen kunnen daar dan naartoe mailen. Dat is: [email protected]
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Het gaat dus om een beschuldiging die rondzingt op het Internet, geen bewezen feit, en dan ook nog eens van een vrouw die anoniem is. Of ze dat in de toekomst ook wil blijven zullen we zien.
Wat al wél met zekerheid gesteld kan worden is dat D66 nu héél snel in actie moet komen als het nog enigszins geloofwaardig wil overkomen op MeToo-onderwerpen.
Zoals Vullings gisteravond zei bij EenVandaag: "Als hier nog achter een enorme beerput opengaat bij D66 dan kan de partij nóg verder van huis zijn... en dan zal [Kaag] harder moeten optreden." Want ja, "het is een forse kwestie als het waar is." 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten