ernstkuipers

Kabinet toch overstag: coronatoegangsbewijs wordt uit de coronawet gehaald

Politiekapr 29 2022, 16:00
Het kabinet krijgt het niet voor elkaar om de Tijdelijke wet maatregelen Covid-19 voor een zesde keer te verlengen als de inzet van het coronatoegangsbewijs in de 'gereedschapskist' blijft. Om de verlenging toch door de Eerste Kamer te krijgen wordt nu afgezien van het verankeren van die maatregel in de wet.
De oppositiepartijen hebben in de Eerste Kamer een regelrechte overwinning geboekt voor de vrijheid van alle Nederlanders. Het kabinet heeft de meerderheid van de senatoren er niet van kunnen overtuigen dat de coronapas tot de maatregelen tegen Covid-19 behoort, meldt NRC.
VVD, D66 en CDA zijn de enige partijen die überhaupt nog voor die discriminerende coronapas zijn, ondanks het feit dat zelfs de Raad van State zeer ernstige twijfels heeft bij het effect en het nut van die maatregel. Zij stellen dat er een directe dreiging van de epidemie moet zijn om zo'n zware vrijheidsbeperkende maatregel in te kunnen zetten. En we hebben allemaal kunnen zien dat het nauwelijks iets heeft uitgehaald toen het wél werd gebruikt.
Mocht er na de zomer dan toch weer een nieuwe coronavariant opduiken waar iedereen bang voor zou moeten zijn, dan kan het kabinet in ieder geval niet zomaar meer zulke zware maatregelen introduceren als dat men eerder deed. Praktische maatregelen als mondkapjes en de anderhalve meter afstand kunnen nog wel, maar voor 'grof geschut' als een totale lockdown met QR-code is dan toch echt eerst goedkeuring vanuit de Tweede en Eerste Kamer nodig.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Maar goed, reken er maar niet op dat het vrijheidsbeperkende gevaar hiermee definitief geweken is. Het feit dat de drie grootste coalitiepartijen dit middel tot de laatste snik proberen te verdedigen betekent ook dat als het sentiment in de Tweede en Eerste Kamer omslaat, er zo weer steun wordt gevonden voor de herinvoering ervan. Voor nu is het echter een overwinning voor ons allen!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten