4556677729 1509896ed1 o

Stikstofminister Van der Wal: we gaan nog heel lang 100 kilometer per uur rijden

Politiekapr 29 2022, 15:00
Minister Van der Wal voor Natuur en Stikstof komt met vrij beroerd nieuws. Het ziet ernaar uit dat we in Nederland nog heel lang maximaal 100 kilometer per uur rijden. Het kabinet is namelijk niet van plan dat nog aan te gaan passen nu een rechter in Haarlem heeft besloten dat het aanpassen van de maximumsnelheid niet meer mag worden ingezet om elders meer stikstof uit te kunnen stoten.
Dit kabinet heeft zichzelf behoorlijk klemgezet met de bureaucratische stikstofmaatregel. Voor zo'n beetje ieder bouwproject moet de stikstofuitstoot worden gecompenseerd, waardoor men vaak eerst de maximumsnelheid voor automobilisten ergens omlaag wil brengen. Dat is een relatief makkelijk instrument om te voldoen aan de eisen van deze bureaucratische papieren werkelijkheid, maar dat mag dus niet meer!
Dat is flink janken voor 'bouwminister' Hugo de Jonge, want nu kunnen er geen tienduizenden woningen worden gebouwd, tenzij het kabinet ruimte vindt om ergens anders minder stikstof uit te stoten. Kennelijk is er ook geen denken aan om die belachelijke stikstofcrisis nog eens onder de loep te nemen, want Van der Wal wijkt volgens de NOS al uit naar absurde scenario's zoals allemaal elektrisch rijden.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Ze zegt nu ook nog dat de maximumsnelheid in de avonduren niet van 130 naar 100 kilometer per uur hoeft. Maar hoe men die stikstofuitstoot dan wél wil gaan compenseren is niet duidelijk. Misschien gaan ze er uiteindelijk wel mee dreigen, zodat automobilisten hoog in de gordijnen gaan hangen. De oplossing is dan natuurlijk nóg meer boeren uitkopen, met extra draagvlak vanuit iedere automobilist die 's avonds graag 130 wil blijven rijden. En ach, iedereen die een woning zoekt zal daar dan ook wel voor zijn, want dan kan Hugo de Jonge eindelijk zijn woninkjes bouwen op goedkope landbouwgrond. Iedereen blij, behalve de hardwerkende boer die ons van voedsel voorziet.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten