Ja hoor! Toch nog oproep om Johan Derksen te cancellen: 'Haal zijn boek uit de handel'

Ja hoor! Toch nog oproep om Johan Derksen te cancellen: 'Haal zijn boek uit de handel'

Binnenlandmei 02, 16:00
Toen Johan Derksen na zijn 'kaarsverhaal' zélf besloot op te stappen bij tv-programma Vandaag Inside (VI) kon er niet echt gesproken worden van cancellen. Maar daar brengen bekende schrijvers snel verandering in, want zij doen met hun oproep om zijn boeken uit te handel te halen alsnóg een poging om Johan Derksen te verbannen!
Linkse deugmensjes hadden een schot voor open doel: Derksen stapte zelf op en zij konden er niet van worden beschuldigd dat ze de heren van VI hadden gecanceld. Dat deden ze namelijk helemaal zelf.
Maar waarom zou je het daar bij laten als je elkaar toch op één of andere manier wilt laten weten dat wat Johan Derksen in zijn tv-programma verkondigde toch écht niet door de beugel kan? Dat het programma stopt is niet genoeg, nu moeten ook de boeken van Johan Derksen in de ban, want hij is moreel helemaal af!
Jan Dijkgraaf heeft een mooi lijstje samengesteld van de opperdeugers die de brief ondertekenden waarin werd opgeroepen om de boeken van Johan Derksen te verbannen. En ja hoor, het is een kliekje van Groenlinks-, D66- en PvdA-stemmers, ambtenaren, managers, docenten, kunstenaars, schrijvers en uitgevers. Weliswaar het topje van de ijsberg, maar genoeg om de usual suspects mee te duiden.
Nu is voor iedereen duidelijk waar je beter met een grote boog omheen kunt lopen en waar je je geld niet meer bij moet uitgeven als je tegen de 'cancel-cultuur' bent. Laat ze het zelf maar eens voelen!
Het is namelijk helemaal prima om Johan Derksen een lul te vinden en te zeggen dat je niets meer met hem te maken wilt hebben om wat hij heeft gezegd of gedaan. Om dezelfde reden is het ook helemaal oké om aan te geven dat je zijn boeken niet zult kopen. Maar iemand op deze manier willen straffen gaat te ver.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Derksen wordt als moreel zó fout weggezet dat hem eigenlijk alles maar moet worden afgenomen. Boetedoening vanuit Derksen is niet voldoende, want hij is voor áltijd af. Zijn excuses accepteren zou voor dit soort linkse deugmensjes betekenen dat de vermeende misdaad gebagatelliseerd wordt. Bij links verdient iedereen een tweede (of zelfs een tiende) kans, behalve als het volgens linkies om een voor hen moreel verwerpelijk delict gaat. Dan is het land te klein!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten