Rene van der Gijp: 'Johan Derksen verzon het verhaal over de kaars!'

Rene van der Gijp: 'Johan Derksen verzon het verhaal over de kaars!'

In een ironische wending van het lot zegt René van der Gijp dat Johan Derksen het verhaal over de vrouw en een grote kaars uit zijn duim gezogen heeft. Nadat de rel uitbrak zou Derksen het gevoel gehad hebben dat het te laat was om het helemaal in te trekken.

"In het ’onderbroekenlol in kantines-circuit’ heb ik dit al dertig keer keer voorbij horen komen in allerlei weergaves," aldus Van der Gijp. "Elke keer dacht ik: het is gewoon niet waar. De keeper van Veendam zegt dat het niet waar is. Dus het OM gaat op zoek naar iemand die er niet is."

"Johan vertelde dinsdag trouwens niet de beste versie; er is er ook één waar zelfs Kaag om zou kunnen lachen. Maar goed, ik wist dat het niet waar was en daarom hechtte ik er ook geen enkele waarde aan," gaat hij verder.

Als dat waar is, is het natuurlijk helemaal onzinnig dat Derksen voet bij stuk heeft gehouden. Kom dan op tv en zeg tegen de mensen: "Jongens, ik lulde uit mijn nek. Er was niets van waar. Waarom zou ik in vredesnaam een kaars daar steken? Het was humoristisch bedoeld. Oké, blijkbaar kunnen deze grappen niet meer, maar het is totale onzin om net te doen alsof ik een vrouw echt aangerand heb met een kaars!"

Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!

Hoe je het ook wendt of keert, dit is werkelijk een bizarre situatie. Een tv-programma is of gestopt omdat één van de drie 'presentatoren' zich in zijn jonge jaren vreselijk misdragen heeft óf omdat hij net dééd alsof dat zo was. Postmodernistischer dan dit wordt het niet.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties