screen shot 2022 05 01 at 22

Nederland tokkieland: Özcan Akyol verhuist naar Hilversumse studio vanwege bedreigingen

Binnenlandmei 01 2022, 21:48
Het is te triest voor woorden, maar opiniemaker Özcan Akyol heeft de meest recente aflevering van zijn radioprogramma "Onze man in Deventer" niet opgenomen in zijn woonplaats, maar in een studio in Hilversum. De reden? De politie wilde dat graag omdat hij serieus bedreigd werd.
Akyol had "serieuze bedreigingen" ontvangen aan zijn eigen adres, aan dat van zijn familie, en aan het adres van de mensen met wie hij werkt. Die bedreigingen waren zelfs zo serieus dat niet hij, maar de politie zei dat hij maar beter even kon verkassen voor zijn werk. Hij was het daarmee eens en nam de show dus inderdaad op in Hilversum.
Ondertussen ligt er natuurlijk een aangifte. Het OM doet onderzoek. Ieder weldenkend mens kan natuurlijk alleen maar hopen dat de dreigtokkie die hiervoor verantwoordelijk is - of de dreigtokkies - verantwoordelijk gehouden wordt voor deze waanzin. Hoe erg je het immers ook oneens bent met iemand, het is nooit gepast om bedreigingen rond te sturen. 
Overigens is het natuurlijk sowieso te gek voor woorden dat Akyol het doelwit is. Deze man is immers al best lang niet meer echt spraakmakend. Hij lijkt heel netjes te kleuren binnen de lijntjes die gesteld worden door het kartel. Ja, dat betekent dat hij soms heel irritant is en de zogenaamde 'populisten' van dit of dat beschuldigt... maar het maakt hem bepaald niet een unieke opiniemaker. En ook niet eentje waarvan je denkt: zo, zo, nou nou, dat was ronduit schokkend.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Afijn, de dreigtokkie(s) in kwestie moeten natuurlijk aangepakt worden. Want dat een opiniemaker zich letterlijk moet verschuilen omdat er een paar gekken zijn die vinden dat hij iets niet mag zeggen, is volstrekt gestoord.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten