Özcan Akyol: 'Waarom gaan we niet aan mondmaskers? Omdat we ze niet hebben!'

Özcan Akyol: 'Waarom gaan we niet aan mondmaskers? Omdat we ze niet hebben!'

Als het kabinet zelfs Özcan Akyol heeft verloren kunnen ze er maar beter mee ophouden. Zijn krant, het Algemeen Dagblad, is immers keihard pro-regering momenteel. Rutte wordt er systematisch in neergezet als Held van de Natie, en wee je gebeente als je daar anders over durft te denken.

Tijdens de wekelijkse coronapersconferentie met premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge gebeurde er gisteravond iets opvallends: de heren gaven toe dat de onwil van het kabinet om het gebruik van mondkapjes te adviseren (mede) komt doordat... er hoegenaamd "een schaarste" van dergelijke middelen is in Nederland. Wij schreven daar gisteravond al over, en vulden aan dat andere overheden -- Duitsland, België, Turkije, Oostenrijk, Amerika -- hun burgers juist adviseren om wél mondkapjes te dragen.

Nou, blijkbaar zijn wij niet de enigen die daarover gevallen zijn. Zie hier een tweet van Özcan Akyol:

Zo zit het inderdaad in elkaar. Onze overheid moedigt het gebruik van mondkapjes niet aan omdat er door het overheidsbeleid niet voldoende mondkapjes zijn voor onze bevolking. Dáár komen de uitspraken van De Jonge en Rutte van gisteravond feitelijk op neer.

Het is een grove schande, zéker als je bedenkt dat volgens buitenlandse experts mondkapjes helpen de verspreiding van het nieuwe Chinese coronavirus te vertragen (en te verminderen), én dat ze er ook nog eens voor lijken te zorgen dat mensen die wél besmet raken, minder erge symptomen ontwikkelen omdat "de dosis" van de originele besmetting lager is.

Özcan Akyol: 'Waarom gaan we niet aan mondmaskers? Omdat we ze niet hebben!'

Gelukkig is er nog wel iets van goed nieuws. Door onze partnerschap met Stil.nl kunt u namelijk wél mondkapjes kopen voor uzelf en uw gezinsleden. Voor 29,95 euro heb je daar 20 mondkapjes, en voor 39,95 euro heb je 10 stuks KN95-mondkapjes. Ja, deze mondkapjes zijn in eerste instantie aangeboden aan de overheid (tegen kostprijs!), maar die ging niet op het aanbod.

Afijn, wij normale mensen kunnen onszelf daardoor wél beschermen. Kopen dus (want de voorraad is niet onbeperkt!).

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer