shutterstock 137500025

Prinsesjes zijn te goed voor Nederland: Ariane gaat middelbare school afmaken in Italië

Politiekmei 15 2023, 20:00
En daar gaan we weer. De jongste dochter van het koninklijk paar, prinses Ariane, heeft besloten dat de middelbare school in Nederland niet meer voldoet. Nee, ze stapt na de zomer over naar een Italiaanse school om haar opleiding 'af te maken'. Haar oudere zus, prinses Amalia, bevindt zich al in Wales en voltooit daar haar middelbare schoolopleiding. En dat terwijl er zoveel goede Nederlandse scholen zijn. Maar wie zijn wij om te oordelen over de keuzes van het koningshuis?
Het is een interessante trend die we zien in de Oranje familie. Het lijkt wel alsof het Nederlandse onderwijssysteem niet goed genoeg is voor de prinsessen. Is dat wat we moeten begrijpen? Blijkbaar, als je een prinses bent, dan is de school op de hoek van de straat niet goed genoeg. Je moet je opleiding halen in een land waar de zon schijnt, het eten goed is en, laten we eerlijk zijn, de mode uitstekend.
Het is een frappante keuze, zeker als we bedenken dat deze familie het symbool is van onze natie. De koninklijke familie, die naar verluidt zo verbonden is met het Nederlandse volk, kiest er toch steeds weer voor om hun kinderen hun opleiding in het buitenland te laten voltooien. Wat zegt dat over het koningshuis? Is dit een subtiele manier om te zeggen dat onze scholen niet voldoen aan de 'koninklijke standaard'? Of is het gewoon een manier om te laten zien dat ze dat kunnen?
Nu, laten we eerlijk zijn, als gewone Nederlanders hadden we waarschijnlijk ook de kans gegrepen om onze kinderen in Italië naar school te sturen als we die hadden. Maar het feit blijft dat de meeste Nederlanders die optie niet hebben. We vertrouwen op onze lokale scholen om onze kinderen te onderwijzen, terwijl de koninklijke familie lijkt te geloven dat het gras aan de overkant altijd groener is.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Dus, prinses Ariane, terwijl jij je voorbereidt op je Italiaanse avontuur, wensen wij je veel succes. Geniet van de pasta, het ijs en de mode. En als je ooit het gevoel krijgt dat je iets mist, denk dan aan al die Nederlandse scholieren die hun middelbare school gewoon in Nederland afronden, zonder de extra flair van het buitenland. Maar hey, wie heeft die flair eigenlijk nodig als je al een prinses bent?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten