netherlands g00cd100b2 1920

Provincie Utrecht gaat 'aan de slag voor Utrecht' zonder BBB: GroenLinks, VVD, D66, CDA en PvdA vormen coalitie

Politiekjul 02 2023, 12:30
De provincie Utrecht heeft een nieuw coalitieakkoord genaamd 'Aan de slag voor Utrecht', waarbij GroenLinks, VVD, D66, CDA en PvdA betrokken zijn. Opmerkelijk is dat de BoerBurgerBeweging (BBB), ondanks hun enorme verkiezingswinst in maart, niet deelneemt aan deze coalitie. Dit maakt Utrecht de eerste provincie waar de BBB geen deel uitmaakt van de coalitie.
De deelnemende partijen hebben aangegeven zich te willen inzetten voor een provincie Utrecht die duurzaam, gezond, groen en ondernemend is, en waar zowel de huidige als toekomstige generaties een gelukkig leven kunnen leiden. Hoewel er nog geen details bekend zijn over de inhoud van het akkoord, zal het woensdag in Baard officieel worden gepresenteerd.
De coalitie bestaat uit 25 van de 49 zetels in de Provinciale Staten van Utrecht. Eerder hebben zowel de BBB als GroenLinks geprobeerd om tot een akkoord te komen, maar de onderhandelingen liepen vast vanwege uiteenlopende ideeën over de energietransitie. Zowel de BBB als GroenLinks hebben zeven zetels behaald, waarmee ze de grootste partijen in Utrecht zijn. Tot nu toe maakte de BBB deel uit van elke gesloten coalitieakkoord, maar in Utrecht lijkt het erop dat ze buiten de boot vallen. In andere provincies lijkt de partij echter op koers te liggen om wel deel te nemen aan de coalitie. Echter, onder druk van de achterban heeft de BBB in Noord-Brabant op het laatste moment besloten om de gesprekken af te breken.
De betrokken partijen streven ernaar om met het nieuwe coalitieakkoord de komende jaren een duurzaam en welvarend Utrecht te realiseren. Het is nog onzeker welke specifieke maatregelen en beleidsplannen in het akkoord zullen worden opgenomen. Echter, met de uitsluiting van BBB uit de coalitie, lijkt het waarschijnlijk dat de provincie Utrecht zich zal richten op een ambitieuzer klimaatbeleid, wat mogelijk negatieve gevolgen kan hebben voor de boeren.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten