fv hlbnwyaeqniz

Tjeerd de Groot (D66) verheugd over kweekvleeslegalisatie: "Nederland kan nu opnieuw koploper in de wereld worden"

Politiekjul 02 2023, 13:30
In Nederland worden binnenkort proeverijen met kweekvlees mogelijk gemaakt. Volgens bronnen bij de politieke redactie van RTL Nieuws zal het kabinet binnen enkele weken aankondigen dat kweekvlees een flinke stap dichterbij komt voor de Nederlandse markt, waardoor vlees kan worden geproduceerd zonder dat er dieren voor gedood hoeven te worden. De verwachting is dat de eerste proeverijen in de herfst zullen plaatsvinden.
Kweekvlees is een Nederlandse vinding die tien jaar geleden voor het eerst werd gepresenteerd met de introductie van de kweekhamburger van Mark Post. Deze hamburger bestond uit 40 miljard cellen en was gekweekt in een laboratorium uit stamcellen van een koe. Destijds had deze hamburger een prijskaartje van 250.000 euro.
Sindsdien heeft er veel ontwikkeling plaatsgevonden op het gebied van kweekvlees. De stamcellen worden tegenwoordig uit de bil van een dier gehaald, zoals een koe, en in een laboratorium opgekweekt tot vet- en spiercellen, oftewel vlees. Dit proces duurt ongeveer drie maanden. Kweekvlees heeft een veel kleinere ecologische voetafdruk dan regulier vlees. Voor de productie van kweekvlees is ongeveer 50 procent van de energie, 20 tot 40 procent van het water en slechts 5 procent van het landoppervlak nodig in vergelijking met regulier vlees.
D66-Kamerlid Tjeerd de Groot is al sinds 2018 bezig met het bevorderen van de mogelijkheid om kweekvlees te proeven. In samenwerking met de VVD heeft hij vorig jaar een motie ingediend om proeverijen toe te staan. De Groot is verheugd dat het kabinet nu eindelijk overstag lijkt te gaan. Hij hoopt dat dit het begin is van verdere ontwikkelingen en dat uiteindelijk kweekvlees legaal in de schappen van supermarkten komt te liggen.

Eindelijk kunnen we ook in Nederland kweekvlees gaan proeven! Nederland kan nu opnieuw koploper in de wereld worden. @D66 zal zich voor #kweekvlees blijven inzetten: geen dierenleed, en vervuiling, maar wel genieten van vlees.

RTL Nieuws
RTL Nieuws
@RTLnieuws

De eerste proeverijen zijn misschien al in de herfst. rtlnieuws.nl/nieuws/politie…

375
Reply
Het is niet verrassend dat Tjeerd de Groot in zijn nopjes is met dit nieuws. Het legaliseren van kweekvlees zal onvermijdelijk leiden tot minder werk voor boeren, iets waar De Groot duidelijk blij mee is. Het lijkt erop dat deze D66-politicus er persoonlijk genoegen in schept om zoveel mogelijk boeren in Nederland te dwarsbomen. De introductie van kweekvlees is dan ook een welkome ontwikkeling voor De Groot, en het is niet verwonderlijk dat hij enthousiast staat te springen om deze verandering.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten