de dagelijkse standaard dh 00947

Minister Wopke Hoekstra biedt namens Nederland excuses aan voor slavernijverleden in Paramaribo

Politiekjul 02 2023, 14:30
Tijdens een zoveelste politiek correcte vertoning heeft Minister Wopke Hoekstra namens Nederland in Paramaribo zijn excuses aangeboden voor het Nederlandse slavernijverleden. Dit is natuurlijk weer een typisch voorbeeld van de linkse knieval voor de politieke correctheid en het eeuwige schuldgevoel. Hoekstra hield zijn toespraak bij het Kwakoe-monument en erkende zonder enige terughoudendheid dat de Nederlandse staat mede verantwoordelijk is geweest voor het in stand houden, stimuleren en profiteren van dit gruwelijke systeem van slavernij.
Hij benadrukte dat gedurende eeuwen mensen in naam van de Nederlandse staat tot handelswaar werden gemaakt, uitgebuit en mishandeld. De minister bestempelde slavernij als een misdrijf tegen de menselijkheid en onderstreepte dat Nederland hier een aanzienlijk aandeel in had.
De Surinaamse president Chan Santokhi reageerde verheugd op de excuses van zowel koning Willem-Alexander als Hoekstra. Hij beschouwde dit gebaar als een erkenning van het immense leed dat toen is toegebracht. De president waardeerde de oprechtheid waarmee koning Willem-Alexander had aangegeven dat de excuses met hart en ziel werden beleefd.
Met de erkenning van de historische verantwoordelijkheid van de Nederlandse staat voor het slavernijverleden, worden de fundamenten gelegd voor verdere gesprekken over compensatie en herstelmaatregelen. Dit biedt organisaties en belanghebbenden een sterker juridisch en moreel argument om de overheid ter verantwoording te roepen voor de geleden schade en het leed dat is toegebracht aan de nakomelingen van slachtoffers van slavernij. Het is van cruciaal belang om een nuchtere en evenwichtige discussie te voeren, waarbij rekening wordt gehouden met de complexiteit van het verleden en de mogelijke consequenties voor het heden.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten