fv hlbnwyaeqniz

Tjeerd de Groot van D66 bekritiseerd om zijn 'Peel-illusie': Planten en dieren hebben de tijd van hun leven!

Politiekjun 28 2023, 19:30
Tjeerd de Groot, één van de grootste drammers van D66 in de Tweede Kamer, heeft op Twitter zijn bezorgdheid geuit over de verslechtering van de Peel als gevolg van stikstof. Hij beweert dat dit zowel slecht is voor planten, dieren als de economie, waardoor diverse projecten op het gebied van infrastructuur, industrie, woningbouw en duurzaamheid niet verder kunnen. Echter, er zijn mensen die zijn zorgen in twijfel trekken en wijzen op de bloeiende natuur in het gebied.

Tjeerd, ik was hier kortgeleden nog. Het gaat ontiegelijk goed met de planten en dieren die er voorkomen. Het is ‘n gezond gebied. Vertel even onze voorouders dat ze niet eeuwenlang veen hadden moeten afgraven om zich warm te houden. Veen herstelt zich niet even binnen 10 jaar.

Tjeerd de Groot
Tjeerd de Groot
@TjeerdD66

Verdrietig, al wisten we het eigenlijk al: de Peel verslechtert door stikstof. Slecht voor planten, dieren en water. Maar ook voor de economie. Projecten in infrastructuur, industrie, woningbouw en duurzaamheid kunnen hierdoor helaas niet verder. nos.nl/regio/brabant/…

623
Reply
Verschillende critici stellen dat de planten en dieren in de Peel juist de tijd van hun leven hebben. Ze prijzen de overvloed aan flora en fauna die het gebied kenmerkt. Tjeerd de Groot lijkt echter een andere kijk te hebben op de situatie. Misschien moet hij eens een uitstapje maken naar de Peel en zelf zien hoe ontiegelijk goed het daar gaat. Niet alleen afgaan wat er in kranten staat.
Een interessant punt om te benadrukken is het historische perspectief van de veenafgravingen in de regio. Het lijkt erop dat Tjeerd de Groot vergeten is dat onze voorouders veen hebben afgegraven om zichzelf warm te houden. Helaas herstelt veen zich niet binnen slechts tien jaar zoals de Twitteraar Richard Steenvoorden zegt. Het vergt geduld en begrip om de complexiteit van het natuurlijke herstelproces te waarderen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Hoewel Tjeerd de Groot bezorgdheid uit over de verslechtering van de Peel door stikstof, zijn er critici die wijzen op de bloeiende natuur in het gebied. De overvloed aan planten en dieren spreekt voor zich. Misschien wordt het tijd voor Tjeerd de Groot om zijn visie op de Peel te heroverwegen en te erkennen dat de natuur in staat is om zichzelf te herstellen. Een bezoek aan het gebied zou zeker verhelderend kunnen zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten