pvda groenlinks logo

PvdA en GroenLinks komen met onorigineel populistisch plan: 'Sterkste schouders moeten zwaarste lasten dragen'

Politiekjun 07 2022, 18:43
GroenLinks en de PvdA hebben zieltjes te winnen, want links brokkelt af in Nederland. En dus komen ze met een gezamenlijk onorigineel, uitgekauwd en populistisch plan, het 'Hoofd-boven-water-pakket'.
Met name de onderklasse heeft het zwaar door de huidige economische omstandigheden en het kabinet doet te weinig om hier verandering in te brengen. Ze verergeren de boel juist alleen maar door hun lakse houding en visieloos beleid. GroenLinks en de PvdA slaan nu de handen ineen om een net zo visieloos beleid voor te stellen, in de hoop de Nederlandse onder- en middenklasse voor zich (terug) te kunnen winnen.
Het minimumloon moet naar 14 euro. Slecht geïsoleerde sociale huurwoningen moeten een huurbevriezing krijgen. En de lagere- en middeninkomens moeten een eenmalige najaarstoeslag van 500 euro krijgen. Wie gaat dat betalen? De rijken natuurlijk!
Via een 'solidariteitsheffing' en een tijdelijk hoger tarief voor de winstbelasting peuteren GroenLinks en de PvdA zo een paar miljard euro los bij (grote) bedrijven, die dat natuurlijk zonder slag of stoot zullen slikken. 'De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten' en zo wordt alles een beetje eerlijke, socialer en minder ongelijk. U kent het riedeltje wel.
Natuurlijk wordt er niet gesproken over het feit dat de PvdA, net als GroenLinks, voor een vleestaks is. Twee jaar geleden steunden de PvdA en GroenLinks nog een vliegtaks. Beide partijen hebben hun standpunten van deze gezamenlijke Klimaatvisie (.pdf) overigens gewoon geknipt en geplakt, alleen laten ze in hun 'Hoofd-boven-water-pakket' nu zaken achterwege, zoals:
  • Woningbouwcorporaties verplicht huizen laten isoleren en zonnepanelen op het dak te laten plaatsen (Kan gewoon, kost de burger niets!).
  • Kosteloze leningen voor iedereen die zijn huis wil isoleren of zonnepanelen op zijn dak wil leggen (Paar duizend euro extra schuld, geen probleem!).
  • Meer subsidie voor elektrische auto's (Geld daarvoor pakken ze vast van de rijken af, kost het je nog steeds maar een paar duizend euro extra.).
  • 100 miljard euro naar het buitenland voor 'klimaatfinanciering' (Ach ja, nu we toch bezig zijn...).
  • Een CO2-belasting (die bedrijven natuurlijk door gaan berekenen).
  • Belasting op brandstof voor lucht- en scheepvaart (die bedrijven ook door gaan berekenen).
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Als je geld afpakt van bedrijven en de rijken, en als die dat dan gewoon accepteren, dan is linkse politiek eigenlijk één groot feest. Maar je mag er natuurlijk niet daadwerkelijk op vooruitgaan als lid van de onderklasse, want GroenLinks en de PvdA hebben een planeet te redden! Maar goed, alles op zijn tijd. Eerst de zetels, dan de gelijkheid, daarna het klimaat en vervolgens de armoede!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten