ernstkuipers

Minister Kuipers slaat Duits aanbod om wachtlijsten ziekenhuizen weg te werken af

Politiekjun 07 2022, 19:00
Nederlandse ziekenhuizen moeten eerst zelf maar een tandje bij zetten om de wachtlijsten weg te werken, ondanks het feit dat ze dit al maanden niet lukt. Minister Kuipers (Volksgezondheid) slaat het Duitse aanbod om patiënten over te nemen af.
Het ministerie van Volksgezondheid doet weer precies wat het tijdens de coronapandemie ook deed: zelf de regie proberen te behouden, ongeacht de consequenties. Huisartsen die op eigen initiatief begonnen te vaccineren om verspilling tegen te gaan werden ontmoedigd. Ondernemers die met eigen voorstellen kwamen om open te kunnen kregen ook de wind van voren. Kon allemaal niet, was allemaal onverantwoord en VWS moest met de scepter kunnen blijven zwaaien.
Sindsdien is er niets veranderd. Alex Friedrich, de bestuursvoorzitter van een academisch ziekenhuis in Münster, deed een aanbod om Nederlandse patiënten over te nemen, zodat onze wachtlijsten sneller konden worden weggewerkt. In plaats van te kijken hoe dit kan worden ingericht zagen de minister en het ministerie van VWS vooral beren op de weg, dus gaat het hele feest bij voorbaat al niet door.
"Voor patiënten die niet uit de grensregio komen, is dit nog niet zo makkelijk. Zij hebben nazorg nodig, moeten van en naar een Duits ziekenhuis, familieleden willen op bezoek kunnen, en de patiënten blijven vaak liever bij hun eigen specialist", aldus minister Kuipers in dit NOS-artikel.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Nee, weet je wat we gaan doen? Eisen dat ziekenhuizen, die al een enorm personeelstekort hebben en de wachtlijsten overduidelijk niet weggewerkt krijgen, vertellen dat ze maar wat beter hun best moeten doen. Heel vervelend voor de patiënten die al maanden wachten op een operatie, maar Nederlandse ziekenhuizen moeten op dit vlak toch de boel maar gewoon wat beter in gaan richten. Dat kan misschien wel maanden duren, maar dat zal VWS een worst wezen. Misschien kan de zorgpremie volgend jaar dan misschien wel wat omlaag, aangezien de wachtlijsten tegen die tijd vanzelf en op 'miraculeuze wijze' een stuk korter zijn geworden...

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten