30497254362 a05809a151 c

Feest! Samenwerking Leefbaar Rotterdam en DENK is rond, LR levert drie ervaren wethouders

Politiekjun 07 2022, 20:04
Robert Simons, Gerben Vreugdenhil en Maarten Struijvenberg worden de wethouders namens Leefbaar Rotterdam in het nieuwe Rotterdamse college. De partij levert één wethouder meer dan coalitiepartners VVD, D66 en Denk.
Leefbaar Rotterdam kiest duidelijk voor mensen met ervaring. Simons zit in totaal al twaalf jaar in de gemeenteraad, is al eens wethouder geweest en is nu fractievoorzitter. Vreugdenhil was jaren raadslid namens Leefbaar en keerde onlangs terug al raadslid. Ook werd hij in 2019 gekozen tot politicus van het jaar. Stuivenberg is vier jaar wethouder geweest in Rotterdam (2014-2018) en sinds 2019 wethouder in Capelle aan den IJssel, meldt het AD.
De samenstelling van het college is nu bijna volledig bekend. Het wachten is nog op de namen van twee VVD-wethouders, waarvan Vincent Karremans er vrijwel zeker één van is. Voor Denk zijn Faouzi Achbar en Enes Yigit de kandidaat-wethouders. Bij D66 zijn het Chantal Zeegers en Saïd Kasmi, meldt Rijnmond.nl.
En dan begint het politieke spektakel voor Rotterdam pas echt, want eind deze week presenteert de nieuwe coalitie van Leefbaar Rotterdam, VVD, D66 en Denk het stadsakkoord. Dit akkoord tussen de partijen heeft de potentie om de politieke kloof in Rotterdam te verkleinen.
In de Maasstad ging tijdens de laatste Gemeenteraadsverkiezingen slechts 38.1 procent naar de stembus tegenover 46.8 procent in 2018. De historisch lage opkomst weergeeft het gevoel van veel Rotterdammers dat zij zich niet meer gehoord voelen. Er worden miljoenen euro's gepompt in dure wolkenkrabbers met allure, maar die trekken vooral buitenstaanders en expats naar de stad.
Partijen als Leefbaar Rotterdam en Denk willen juist investeren in de gebieden in Rotterdam die nog wel de nodige aandacht kunnen gebruiken, bijvoorbeeld op Rotterdam-Zuid. Het lijkt dan ook een positief voorteken dat twee zogeheten moderne 'arbeiderspartijen' als LR en Denk nu gezamenlijk de mouwen opstropen en hun handen in de modder steken. Dit zou voor de gewone Rotterdammer zomaar eens beter kunnen uitkomen dan weer een coalitie met dezelfde 'kartelpartijen' als vanouds.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Nu D66 qua wethouders gelijk is gebleven, GroenLinks niet meer meedoet in Rotterdam en ook de PvdA, CDA en de ChristenUnie buitenspel zijn gezet, krijgt de Rotterdammer weer eens te maken met een frisse wind in de lokale politiek!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten