screenshot 2023 07 08 at 115030

PvdA-leider Attje Kuiken ontzet door Rutte's 'onverantwoordelijke' politiek

Politiekjul 08 2023, 12:30
De kritiek op VVD-leider Mark Rutte neemt toe. Attje Kuiken, de leider van de Partij van de Arbeid (PvdA), heeft gisteravond haar woede geuit tijdens het tv-programma Op1. Ze beweerde dat Rutte het kabinet Rutte IV bewust heeft laten vallen op het gebied van immigratie om electorale redenen. Ze beschuldigde hem ervan de belangen van het land te verwaarlozen ten gunste van zijn eigen politieke belangen.
"Ik kan het niet meer aanzien," zei Kuiken, en voegde eraan toe dat ze denkt dat de acties van Rutte niets met inhoud te maken hebben. Ze suggereerde dat de VVD-leider had besloten dat het thema asiel, een gebied waar de VVD traditioneel sterk is, een geschikt onderwerp zou zijn om zijn kansen op verdere politieke overleving te vergroten.
De PvdA-leider uitte haar verontwaardiging aan de VVD-fractieleider Sophie Hermans, die volgens haar deed alsof de VVD het heel vervelend vond dat het kabinet was gevallen. Kuiken daarentegen gelooft dat de ware reden voor de val van het kabinet meer te maken heeft met politieke manoeuvres dan met echte problemen.
Kuiken uitte verder haar woede door te zeggen dat de acties van Rutte "totaal onverantwoordelijk" zijn, gezien de huidige problemen in het land zoals de wooncrisis, het landbouwprobleem, en de economische problemen die veel Nederlanders ervaren. "Als ik zie dat mensen bijna niet rond kunnen komen, we nog steeds een wooncrisis hebben, het landbouwprobleem niet is opgelost, het hele land op slot zit... en Rutte denkt: 'Ik neem een verantwoordelijkheidsvakantie.' Ik ben blij dat hij weggaat want hij is uitgeregeerd, dat zien we allemaal," aldus Kuiken.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Kuiken is ook boos op Rutte's pogingen om 'de schuld' te schuiven naar de ChristenUnie. Volgens haar is het onterecht en puur politiek manoeuvreren. "Wat hier aan de hand is, is dat Rutte koos voor zijn eigenbelang boven het landsbelang," zei Kuiken.
Deze opmerkingen van Kuiken komen op een moment van toenemende kritiek op Rutte en zijn leiderschap. Het is duidelijk dat de politieke spanningen hoog oplopen en dat het vertrouwen in Rutte's leiderschap in het geding is. Dit kan verstrekkende gevolgen hebben voor de toekomstige koers van de Nederlandse politiek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten