sophie hermans vvd 9o1a6708jpg

De onbeschaamde arrogantie van Sophie Hermans en de VVD: Een schande voor onze democratie

Politiekjul 08 2023, 11:00
Het nieuws van de val van kabinet Rutte IV gisteren, op 7 juli 2023, was een langverwachte opluchting voor de vele Nederlanders die geloofden in een betere toekomst, in een regering die zou leren van de fouten en misstappen van het verleden. Helaas heeft de hoop op verbetering een flinke deuk opgelopen door de ronduit schandalige uitspraken van de VVD-fractieleider in de Tweede Kamer, Sophie Hermans.
Vrijwel direct na de val van het kabinet heeft Hermans, met een verontrustende arrogantie, verklaard dat haar partij weigert samen te werken met de Partij voor de Vrijheid (PVV) bij eventuele nieuwe verkiezingen. Haar smoes? De uitspraken van Geert Wilders in het verleden zijn kennelijk onaanvaardbaar voor de VVD.
Dit uitsluitingsmechanisme is het toppunt van hypocrisie en toont de ware kleuren van de VVD, die blijkbaar meer geïnteresseerd is in het beschermen van haar positie en prestige dan in het luisteren naar de wil van de Nederlandse bevolking. Het is kenmerkend voor de verstikkende arrogantie van de VVD, die de onderhandelingen heeft laten klappen maar desalniettemin hetzelfde beleid van Rutte IV wenst voort te zetten.
Door de PVV en de FVD uit te sluiten, legt de VVD in feite de weg open voor een herhaling van de zelfde, oude coalitiepartners, zoals PvdA/GroenLinks, D66, CDA, en de rest van de gevestigde orde. Wat een vernieuwing! Waar is de frisse wind van verandering die ons beloofd was?
De arrogantie van de VVD om zo snel al partijen uit te sluiten, spreekt boekdelen over hun gebrek aan respect voor de democratische beginselen die ons land zo dierbaar zijn. Het bewijst eens te meer dat politiek in hun ogen niets meer is dan een cynisch schouwspel, waarin echte problemen en uitdagingen worden genegeerd ten gunste van politieke spelletjes en machtsbehoud.
Zelfs de val van Rutte IV, na een reeks van rampzalige jaren, lijkt eerder een goed getimed politiek manoeuvre dan een oprechte erkenning van het falen van hun beleid. Het zet de VVD in een betere uitgangspositie voor de nieuwe verkiezingen en maakt de weg vrij voor Rutte om tijdens de campagne te verkondigen dat de VVD eindelijk iets gaat doen aan de immigratieproblematiek. Alsof we dat nog niet eerder hebben gehoord.
Het is een schaamteloze minachting voor de stem van de Nederlandse bevolking en een duidelijke afwijzing van de beginselen van democratie en diversiteit.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
De arrogantie en de schaamteloze uitsluitingspolitiek van de VVD is een schande voor ons land. Het is te hopen dat de Nederlandse kiezers door deze cynische strategie heen kijken en hun stem geven aan partijen die oprecht begaan zijn met de toekomst van Nederland, in plaats van aan partijen die alleen geïnteresseerd zijn in macht en prestige. We verdienen een regering die de moed en het respect heeft om met alle partijen samen te werken voor het welzijn van alle Nederlanders.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten