joris thijssen pvda is een mongool

PvdA wil "onafhankelijk" zijn van "Russisch gas": "Poetin gaat maar door met escaleren"

Politiekapr 27 2022, 15:16
De energieprijzen stijgen enorm. Dat komt voor een deel doordat Europa besloten heeft Rusland te bestraffen voor de oorlog tegen Oekraïne. Een mooie principiële houding die de gewone burger helaas bakken met geld kost. Maar de PvdA vindt dat niet genoeg. Oh nee, we moeten nog veel meer lijden. Want Rusland is slecht, en Oekraïne is geweldig.
PvdA-Tweede Kamerlid Joris Thijssen vindt dat de EU er nog veel aan moet doen om totaal onafhankelijk te worden van Russisch gas. En ja, dat mag wat hem betreft best wat kosten. En waarom ook niet? Kamerleden verdienen immers meer dan 120.000 euro per jaar. Een flinke energierekening kan er bij een salonsocialist dus best vanaf.
"Poetin gaat maar door met escaleren," aldus Thijssen vanwege het nieuws dat Rusland niet langer gas levert aan Polen en Bulgarije omdat die twee landen de Oekraïense overheid steunen. "Al langer wil de @PvdA dat NL, met de EU, zo snel mogelijk van het Russisch gas afgaat om niet langer Poetins oorlogskas te financieren. Nu is het zaak om de Europese handen ineen te slaan en Poetin te weerstaan."
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Dit klinkt natuurlijk allemaal heel sympathiek, maar er is één klein probleem: als de EU dat doet hebben heel veel gewone EU-burgers een enorm probleem. Mensen met een inkomen van 100.000+ euro kunnen dat wel opvangen. Maar normale mensen, die het al lastig genoeg hebben, tja, voor die mensen geldt natuurlijk een heel andere realiteit.
Het zou weleens fijn zijn als het partijkartel voor de verandering de belangen van normale Nederlandse burgers eens voor ogen houdt, en zich niet alleen maar bezighoudt met de eigen (internationale) machtsspelletjes. Maar ja. Dat is ongetwijfeld te veel gevraagd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten