shutterstock 2331859655

Rabbijn in Utrecht fysiek aangevallen tijdens het winkelen: 40-jarige antisemiet in de kraag gevat

Politiekmrt 31 , 19:30
Antisemitisme lijkt sinds het conflict tussen Israël en Palestina steeds meer de kop op te steken, ook in ons eigen land. Afgelopen vrijdag werd een winkelende rabbijn fysiek aangevallen, puur en alleen vanwege het feit dat de man Joods is. Goed nieuws: de 40-jarige dader is inmiddels in de kraag gevat.
Het incident vond plaats bij het winkelcentrum Overvecht in Utrecht. De verdachte, die zich vandaag zelf heeft gemeld bij de politie, wordt momenteel onderzocht. PvdA-burgemeester Sharon Dijksma heeft laten weten te walgen van het antisemitisme dat in Utrecht de kop opsteekt. "Voor intolerantie en geweld is geen plek in Utrecht. Ik roep iedereen dan ook op om verdraagzaam naar elkaar te zijn."
De partner van de rabbijn liet eerder al weten in gesprek met RTL Nieuws dat de beste man enkel een boodschap ging doen, waarna hij werd aangesproken vanwege het feit dat hij gekleed was als een Jood. Het is dan ook niet gek dat steeds meer Joodse mensen ervoor kiezen hun religieuze voorkeur niet openlijk te uiten, simpelweg omdat het gewoon ronduit gevaarlijk is. Ga maar eens met een keppeltje op door Amsterdam lopen – kijk hoe lang dat goed gaat!
(Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS en EerlijkEten zijn een ontzettend belangrijke PETITIE begonnen. Waarom? Om ervoor te zorgen dat producenten duidelijk moeten maken op etiketten dat er INSECTEN in hun voedselproducten zitten als dat het geval is. Want momenteel is dat NIET zo. Walgelijk! Je kunt dus per ongeluk meelwormen en andere viezigheden naar binnen werken. Teken onze petitie voor Betrouwbaar Voedsel.
Het antisemitisme begint de laatste tijd toch wel ernstige vormen aan te nemen. Eerder zagen we de treurige demonstratie rondom het Holocaustmuseum. Ook kreeg de Joodse zangeres Lenny Kuhr te maken met een anti-Israëlactie tijdens een optreden en worden nu ook winkelende Joden al belaagd. Dit terwijl er ondertussen in de media figuren zijn die dit aanwakkeren met wanstaltige columns en verwerpelijke ophitserij.

Vandaag schreef @ashatenbroeke in @volkskrant dat de Joodse zangeres Lenny Kuhr geen recht heeft op een ongestoord concert. Inmiddels kunnen Joden niet eens meer veilig winkelen. Het laat zien dat antisemitisme gewoon voortwoekert, tenzij we het stoppen. Nooit meer is nu!

Joop Soesan 🇮🇱🇳🇱
Joop Soesan 🇮🇱🇳🇱
@JoopSoesan

Ik krijg net het bericht door dat rabbijn Heintz in winkelcentrum Overvecht is aangevallen en op zijn hoofd geslagen. Hij is nu bij politie om aangifte te doen. Later meer details

2.0K
Reply
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten