WhatsApp Image 2022 07 04 at 12420 PM

Kijk! Sneek: PvdA-burgemeester laat politie gewelddadig inslaan op vreedzame demonstranten

Politiekjul 04 2022, 21:47
Overal in het land voeren boeren vandaag actie. In veel dorpen - en zelfs in steden - kunnen ze op steun rekenen van de lokale bevolking. Dorpelingen kopen eten en drinken en geven dat aan de boeren zodat ze niet alleen vandaag actie kunnen voeren, maar de rest van de week ook. De sfeer is vrijwel overal gemoedelijk...
Ik zeg vrijwel overal, omdat het in Sneek juist helemaal misgaat. PvdA-burgemeester Jannwietske Annie de Vries (wat een naam ook, zeg) heeft de politie daar namelijk opdracht gegeven om een blokkade/demonstratie met grof geweld op te breken. Zoals we de afgelopen jaren helaas maar al te vaak gezien hebben bewijzen agenten maar wat graag bereid gehoor te geven aan dat bevel. Op verschillende filmpjes die uit Sneek komen zie je hoe er wordt ingeslagen op vreedzame demonstranten die werkelijk nog geen vlieg kwaad doen.
Hier zie en hoor je hoe de politie de demonstranten waarschuwt dat dit "de derde en laatste keer is" dat gezegd wordt dat ze moeten vertrekken. Doen ze dat niet, dan kunnen ook zij het doelwit worden van "geweld." Dat is dus: geweld door de politie.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Ook hier zie je agenten lekker op pad gaan in Sneek, ongetwijfeld blij dat ze wat agressie van zich af kunnen slaan.
Zo ook hier. Overigens is hier wel iets geks aan de hand. De arrestatie lijkt te zijn van iemand die, nou ja, laten we het erop houden dat die persoon verdacht veel op een Romeo lijkt. In de comments wordt dan ook gesuggereerd dat het de bedoeling is dat de boeren denken dat het één van hen is, dat ze vervolgens in de tegenaanval gaan, en dat dit dan de ME een excuus geeft om écht helemaal los te gaan.
Niemand kan zeggen of dat klopt, natuurlijk, maar het ziet er wel vreemd uit. Als het niet zo is en een vreedzame demonstrant hardhandig wordt opgepakt is dat belachelijk. Als het 't tweede scenario is, is dat ronduit wanstaltig.
En kijk even hoe deze 'agenten' vol adrenaline op vreedzame demonstranten afstormen:
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Dit zijn wanstaltige praktijken. Er zijn internationale regels wat betreft het omgaan met vreedzame demonstranten. Zomaar op ze inslaan is nooit en te nimmer acceptabel. Nooit. Niet zolang die mensen vreedzaam zijn en blijven.
Wat de politie doet is dus volstrekt onacceptabel - en het is ronduit walgelijk dat de PvdA-burgemeester de politie opdracht heeft gegeven dit zo te doen. Bah. En nee, dat is niet 'overdreven.' De toenmalige VN-rapporteur voor de Mensenrechten uitte eerder forse kritiek op Nederland vanwege de uiterst gewelddadige wijze waarop er ingeslagen werd op vreedzame coronademonstranten. Nils Melzer zei toen dat de verantwoordelijke agenten en hun superieuren vervolgd zouden moeten worden voor 'marteling.' Ook eiste hij dat dergelijk geweld per direct zou stoppen.
Je mag niet zomaar inslaan op vreedzame demonstranten. Als autoriteiten mag je een einde proberen te maken aan zogenaamd illegale demonstraties (ik vind dat een vreedzame demonstratie overigens nooit illegaal kan zijn, maar dat terzijde). Maar dat mag niet - aldus internationale afspraken en verdragen - door lekker op mensen in te meppen die werkelijk niets verkeerd doen.
De enige landen waar dat wel geaccepteerd wordt zijn - even denken hoor - ah ja, dictaturen.
Overigens hier even een tip voor de Sneekse politie. Kijk even naar jullie collega's in Zwolle. Zó kan het ook:
Politie én burgers moeten nu zij aan zij staan. Geweld van beide kanten is onacceptabel en belachelijk. De boeren strijden letterlijk voor hun bestaansrecht door middel van demonstraties en andersoortige vreedzame acties. Daar moet iedereen mee kunnen sympathiseren. Zolang ze de politie niet aanvallen - en het heeft er alle schijn van dat de boeren gelukkig heel positief en geweldloos blijven - moet iedere Nederlander empathie met ze op kunnen brengen.
Overigens is het goed afgelopen. De boeren zijn vertrokken, de politie ook… en daarna zijn de boeren weer gewoon teruggegaan. Dit onder het motto: “Dit houden wij dagen vol.”
Overigens lijkt het erop dat de politie nu ook op andere plekken hard ingrijpt. Op Twitter gaan dit soort video’s rond van de situatie in Zwolle. Ook hier wordt er keihard ingegrepen.
Er wordt daarnaast ook nog eens gezegd dat er “24 bussen ME in Heerenveen” staan.

Ik herhaal: dit is onacceptabel. De boeren vechten voor hun voortbestaan. Ze zijn honderd procent vreedzaam. Elke vorm van geweld tegen hen bewijst dat de overheid steeds tirannieker wordt - wat ironisch genoeg inhoudt dat protestacties alleen maar meer noodzakelijk zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten