kaagtuig

Relletje! Ministers vechten als kijvende wijven uit wie er gebruik mag maken van het regeringstoestel

Politieknov 14 2022, 9:26
Als je gisteren het nieuws niet hebt gevolgd dan is het je compleet ontgaan dat minister Kaag en Helder met elkaar in de clinch liggen over het feit wie er gebruik mag maken van het regeringstoestel. Kaag heeft het regeringstoestel nodig om naar de Balkan af te reizen en Helder heeft het toestel nodig om naar Qatar af te reizen eind november. Jan Dijkgraaf heeft in zijn Briefje van Jan een interessante kijk hoe en waarom dit relletje is ontstaan. 
Jan Dijkgraaf denkt dat de VVD dit relletje heeft geïnitieerd om Kaag een hak te zitten. Dijkgraaf beredeneert dit als volgt; ''De VVD laat naar RTL Nieuws lekken dat het 85.000 euro goedkoper is als u (Red. Sigrid Kaag) een privévliegtuig neemt dan wanneer VVD-minister Helder een privévliegtuig neemt. De VVD laat verder lekken dat u weigert om af te zien van het regeringsvliegtuig omdat u het eerder had geboekt. En de VVD laat ook nog lekken dat u vindt dat u als vicepremier “hoger in rang” bent dan Helder en dat ook dat een reden is waarom gebruik van het regeringsvliegtuig “u zou toekomen.”
Dijkgraaf denkt ook dat dit het begin is van een operatie van de VVD om Kaag verder te beschadigen en schrijft; "De partij van Mark Rutte, die tegen alles wat u voor, tijdens en na de kabinetsformatie eiste ja en amen zei om die pathologische leugenaar maar zijn baantje te kunnen laten behouden, gooit het roer om. De actie ‘Beschadiging Sigrid Kaag’ is begonnen. U gaat eraan!''
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken.
Is deze redenatie onlogisch? Nee natuurlijk niet! De VVD moet wat om de aandacht af te leiden van de interne onrust. De VVD weet dat de achterban het slikt als zoete koek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten