kaag rutte lachen

Rutte en Kaag lopen te ginnegappen terwijl Lilian Marijnissen het heeft over de afnemende bestaanszekerheid

Politieksep 22 2022, 11:36
Het Kabinet Rutte IV heeft zich gisteren weer van zijn meest slechte kant laten zien. Weglopen om zo een politicus (Baudet) de mond te snoeren. En door stom te lachen en rare gebaartjes te gebruiken bij de inbreng van Kamerleden (Wilders). Zo ook bij de woordvoering van Lilian Marijnissen hier vonden Rutte en Kaag het nodig om met elkaar te ginnegappen. Dit is echt asociaal als iemand een serieus verhaal vertelt over de afnemende bestaanszekerheid om je zo als premier en vice-premier te misdragen.
De bestaanszekerheid is voor veel Nederland in een treinvaart aan het afnemen. Zo erg zelfs dat mensen meerdere banen tegelijkertijd moeten nemen. ‘Ooit noemden we het Amerikaanse toestanden. Dat je met een fulltime baan niet kon rondkomen. Inmiddels moeten we spreken van Ruttiaanse toestanden. Want het is aan de orde van de dag.’ stelde Lilian Marijnissen gisteren tijdens de Algemene Beschouwingen. Het is bizar om te zien hoe Mark Rutte en Sigrid Kaag hierop reageren. SP Tweede Kamerlid Peter Kwint stelt terecht dat Rutte en Kaag makkelijk kunnen lachen als je een inkomen van 180.000 euro per jaar binnen harkt. Het is inderdaad een grof schandaal dat dit gebeurd, terwijl Lilian Marijnissen het heeft over de angsten van Kristie Rongen om weer in de schulden terecht te komen, en over het belang van bestaanszekerheid, zitten Rutte en Kaag lekker samen te geinen met een bakje koffie erbij. Schaamteloos hoe deze twee personen zich misdragen bij het belangrijkste debat van het jaar.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Een bekend verhaal rondom de vrouw van koning Lodewijk XVI van Frankrijk, Marie Antoinette, is dat toen ze vernam dat het Franse volk geen brood had om te eten ze zou hebben gezegd: “dan eten ze toch cake!” Hiermee lijkt het dat ze echt niet wist wat zich onder haar volk afspeelde, hoe zij leefden. Kaag en Rutte gedragen zich net als Marie Antoinette en voelen zich ver verheven boven het volk. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten