michaelvdgalien dutch prime minister mark rutte behaving like 4bbd2f47 90b9 4fd7 bf9d deccd1bef780 0

Rutte's laatste coup: "Wilders moet Oekraïne onvoorwaardelijk blijven steunen anders is er geen PVV kabinet te vormen!"

Politiekfeb 21 , 12:00
In een schokkende vertoning van politieke machtsmisbruik en dictatoriale neigingen, zwaait demissionair premier Mark Rutte wild met de scepter van zijn politieke nalatenschap. Terwijl hij zich voorbereidt om het stokje over te dragen, maakt hij duidelijk dat hij over zijn politieke graf heen wil regeren door een mogelijke samenwerking tussen een volgende regering en de PVV keihard te blokkeren. Rutte's eis? Dat Geert Wilders onvoorwaardelijk steun blijft verlenen aan Oekraïne in een conflict dat steeds meer lijkt op een David tegen Goliath verhaal, met Rusland als de onwrikbare tegenstander.
Rutte, die zich blijkbaar meer zorgen maakt om zijn toekomstige titel als NAVO-secretaris-generaal dan om het welzijn van de Nederlandse bevolking, ondermijnt de fundamentele principes van democratie door over zijn graf heen te regeren. Zijn bereidheid om een politieke partij te blokkeren op basis van hun standpunt over een internationaal conflict, toont een zorgwekkend gebrek aan respect voor het democratische proces. Het is alsof we te maken hebben met een politieke tiran die zijn persoonlijke agenda boven het belang van het land stelt.
De vragen die door journalisten gesteld zouden moeten worden, zoals door Jeroen Wollaars in Nieuwsuur, blijven echter uit. Waar baseert Rutte zijn stellige uitspraken op? Waarom wordt de mogelijkheid van een staakt-het-vuren of diplomatieke onderhandelingen niet verkend? Is het aantal slachtoffers van dit conflict niet al hoog genoeg? Deze kritische vragen worden opzijgeschoven, terwijl Rutte's ongegronde claims over de dreiging van Poetin onweersproken blijven. Het lijkt erop dat de mainstream media, samen met politici zoals Rutte en von der Leyen, zich liever overgeven aan onderbuikgevoelens en wensdenken dan aan de harde realiteit en het zoeken naar vreedzame oplossingen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de onbeperkte massa-immigratie. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons elke dag te ageren tegen de omvolking van ons land!
We staan op een kruispunt waar de toekomst van Nederland op het spel staat. Het is tijd dat we ons afvragen of we de leiding willen overlaten aan iemand die, zelfs na zijn ambtstermijn, zijn wil aan het land wil opleggen. Rutte's poging om een nieuw kabinet met de PVV te blokkeren is niet alleen een aanval op Wilders of de PVV, maar een aanval op de democratische waarden die de kern vormen van onze samenleving. Het wordt tijd dat we ons uitspreken tegen deze dictatoriale praktijken en pleiten voor een politiek landschap waarin alle stemmen gehoord worden, niet alleen die van vertrekkende premiers met grootse ambities op het wereldtoneel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten