frits

-Frits Bosch- Zuid-Afrika pleegt zélf genocide

Opiniefeb 21 , 13:00
Zuid-Afrika zet de focus op het beleid van Israël inzake Gaza. Ik zet de focus op Zuid-Afrika, het land van mijn voorouders.
Neergang Zuid-Afrika
Nederland heeft een lange geschiedenis met Zuid-Afrika vanwege de Boerenoorlogen die zijn uitgevochten contra de Britten. De Britten wonnen en vestigden een apartheidsregime. Dit regime werd in 1994 beëindigd door premier Frederik Willem de Klerk, waarna Nelson Mandela het roer overnam met ANC. De Klerk schafte de apartheid af en maakte van Zuid-Afrika een democratie, althans wat daarvoor moet doorgaan. Zuid-Afrika is onder zwart ANC bewind gegaan van een veelbelovend land met een zich goed ontwikkelende economie naar een failed nation met nog meer getto’s. Op de Fragile State Index staat Zuid-Afrika op plaats 78 van in totaal 179 landen met als nummer 1 Jemen. Zuid-Afrika is door en door corrupt met als voorbeeld ex premier Jacob Zuma, 2009-2018 die gedwongen moest aftreden. De conclusie is dat na de machtsoverdracht van blank aan zwarte bewindvoerders het land fors achteruit is gegaan. Burgers hadden het onder blank bewind beter. Thans moeten blanke boeren vrezen voor hun leven. Hun boerderijen worden aangevallen, met de bekende autobanden- en bezemstelenmoorden als resultaat. Zuid-Afrika draait qua economie slecht: negatieve economische groei -1%, inflatie 6%, werkloosheid 32%, negatieve lopende rekening, begrotingstekort-5,2%, rente 10%, valuta devalueert. Zuid-Afrika is beslist niet het land dat naar voren moet treden om Israel tot de orde te roepen.
Bosjesmannen verstoten
Wat betreft de beschuldiging jegens Israel als kolonisator het volgende. De regio thans genaamd Israel is al meer dan 3.000 jaar bevolkt door Joden. Deze regio is van oudsher mede-joods. De Zuid-Afrikaanse zwarten hebben Zuid-Afrika gekoloniseerd. Voordat de Nederlanders Zuid-Afrika koloniseerden was het land dun bevolkt door enkel Bosjesmannen. De Bosjesmannen werden verstoten en vervolgd door zwarten die het land binnenvielen.
Onze progressieven
Wij herinneren ons de leuze “Jullie strijd is onze strijd” om het apartheidsregime af te schaffen. Onze progressieve medeburgers die dit riepen waren Bas de Gaay Fortman, Paul Witteman, Freek de Jonge, Femke Halsema, Pia Dijkstra, Maartje van Weegen, Ed van Thijn, Jan Pronk, Jeroen Krabbé en Conny Braam. Braam richtte in 1971 de Anti Apartheidsbeweging Nederland op, later uitgebouwd naar ANC. Van Braam niets meer vernomen, behalve haar romans. Toen de moorden op blanke boeren begonnen hebben we van deze strijders voor gerechtigheid niets gehoord. Blijkbaar hebben zij een selectief gevoel voor medemenselijkheid.
Martin Bosma
Nadien verscheen het boek van onze huidige TK voorzitter Martin Bosma, PVV, “Minderheid in eigen land, hoe progressieve strijd ontaardt in genocide en ANC apartheid.” Dat boek werd niet zo goed ontvangen door onze msm. Maar het kreeg wel juichende lezers. Wat een vooruitziende blik. Dit is een onthutsende titel van Bosma’s boek, vooral in het kader de omvolking die in Nederland en Europa plaatsvindt en vanwege van de aanklacht van Zuid-Afrika in de richting van Israel. Bosma meldt dat de volksoorlog 20.000 mensen heft leven kost. Het ANC heeft martelkampen. ANC is vermeend communistisch, voorheen betaald door Sovjet Unie en DDR. ANC weigert mensen op basis van ras. Er is geen land dat zoveel rassenwetten kent als Zuid-Afrika, aldus Bosma. ANC kent apartheid. Er sterven meer mensen in politiecellen dan ooit. En dit Zuid-Afrika klaagt Israel aan. Zuid-Afrikanen, u maakt zich zélf schuldig aan genocide!
Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”. Zijn meest recente boek is Kafkaistan
kafkaistan
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten