screen shot 2023 06 13 at 123854

-Frits Bosch- Sigrid Kaag is weg, bye bye, zwaai zwaai!

Opiniedec 29 2023, 11:30
D66 politica Sigrid Kaag heeft onze politiek verlaten. Het is tijd voor een woordje ten afscheid.
Beste Sigrid,
Je hebt ons land verlaten en we wensen je succes in je nieuwe baan als speciale gezant voor de wederopbouw van Gaza. Wat zijn we blij dat je bent vertrokken want je optreden in de Nederlandse politiek was een deceptie van een ongekende omvang. Het is moeilijk te bepalen waar en wanneer je afgang begon. We herinneren ons natuurlijk je kreet ‘nieuw leiderschap’. Je zou ons naar een nieuwe en betere bestuurscultuur geleiden. Maar je vergat dat dit bij jouzelf moest beginnen. Dat deed je niet bij de seksuele affaire binnen je eigen partij D66. Je probeerde het tevergeefs in de doofpot te stoppen. Dan je opmerking “wie zijn die mensen”. Je betrokkenheid bij de Nederlandse burgers was nul komma nul. Je vindt ze vervelend, lastig en dom. Drammen over stikstof en klimaat ging je beter af, vele miljarden voor 0,00036 graden minder klimaatopwarming volgens je collega Rob Jetten. Bizar! We herinneren ons je euforische dansen op de tafel vanwege de verkiezingsuitslag. Je had velen om de tuin geleid, zoals je ook Mark Rutte in je macht kreeg naar een totaal D66 beleid. “Hier scheiden onze wegen”, maar nee, evenlater zat je doodleuk in het kabinet als minister van financiën zonder enig benul van financiën. Wat een schaamteloosheid en affront voor de Nederlandse bevolking was dat! Je wilde de eerste vrouwelijke premier van Nederland worden. Dat lukte niet, het werd een totale deceptie met de implosie van D66 als resultaat. “Ik hoop dat u naar nul zetels gaat” zei je tegen Geert Wilders. Wat een vooruitziende blik was dat. PVV zit nu met 37 in de Kamer en 47 in de polls! We herinneren ons de tekening in NRC Handelsblad van Siegfried Woldhek waarin hij jou afbeeldde als heks op een bezemsteel. Boze lezers, maar de toon was toen gezet. Je was voortaan een heks. Jij bewees zelf dat dit niet geheel bezijden de waarheid was. Want je kwam in je H J Schoo lezing tot vileine opmerkingen over de premier. Je gaf Mark Rutte verdekt en laf onder uit de zak. Hij kon niets terugdoen anders dan erover glimlachen. Maar die repliek kwam wel van onze oppositieleider Geert Wilders. Hij wist er wel raad mee aan de microfoon in de Tweede Kamer. Het was weer een heerlijk en vertrouwd optreden van Wilders waarin hij jou keihard confronteerde met je schandelijke uithaal. We herinneren ons je demonstratieve opstappen in de Kamer toen Thierry Baudet een paar raillerende opmerkingen maakte over je opleiding; University Exeter, St Anthony’s College. Wat een zielig optreden voor een Nederlandse minister. Je was kwaad over de volkomen terechte opmerkingen van Geert Wilders over het subsidiëren van Palestijnse dubieuze organisatie met twee medewerkers verdacht van terroristische aanslag. Hoe kan het dan zijn dat uitgerekend jij gezant wordt. Getrouwd (?) met de Palestijn Anis Al Qaq. Je bent elitair tot in je tenen.
En dan natuurlijk de fakkelman aan je deur. Volgens jou was dat zeer bedreigend. Och gut toch! Bij Twan Huys’ College Tour ging je uithuilen. Het was een larmoyant optreden waarin je ook je dochters liet optreden: “moeder wordt bedreigd en dat willen we niet.” De fakkelman was de ultieme stok om de hond te slaan. Je kondigde je verrek aan uit Nederland en haar burgers die jou niet begrepen hebben. Mijn conclusie is dat het in jouw hoofd complete spaghetti moet zijn, voer voor psychologen. Je hebt ons land met je optreden forse mentale schade berokkend. Het was traumatisch voor ons om met jou nader kennis te maken.
Nu heb je ons verlaten. De Engelsman zegt dan “good riddance” en wij zeggen in rond Nederlands “opgeruimd staat netjes.” Dááááág, Sigrid! We wensen jou op je bezemsteel een goede vlucht toe.
Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”. Zijn meest recente boek is Kafkaistan
kafkaistan
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten