screen shot 2022 07 06 at 12

Olaf Scholz heeft GÉÉN trek in Ursula von der Leyen als NAVO-leider: ALLE ballen op Rutte!

EUfeb 18 , 12:00
Nou, onze Mark staat er internationaal goed op. Zo goed zelfs dat de Duitse bondskanselier Olaf Scholz (SPD) er persoonlijk voor heeft gezorgd dat Ursula von der Leyen (CDU) niet de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO wordt. Althans, als we de Duitse krant Welt am Sonntag moeten geloven. "De sociaal-democraten zijn niet blij met Rusland-koers," is te lezen. De steun voor Rutte groeit met de dag en het is een kwestie van tijd tot onze Mark al fietsend met een appeltje in de hand afzwaait richting de NAVO.
De krant baseert zijn standpunt op verschillende hoge EU-functionarissen en topdiplomaten die hebben laten doorschemeren, onafhankelijk van elkaar, dat Scholz vorig jaar voorkwam dat de Europese Commissievoorzitter de opvolger zou worden van Stoltenberg, die na 10 jaar komende zomer afzwaait.
De kans is zeer klein dat Rutte het niet gaat worden. Eerder vandaag liet commandant der strijdkrachten Onno Eichelsheim doorschemeren in WNL op Zondag dat de kans "groot" is dat Rutte de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO wordt. "Hij heeft steun van de Verenigde Staten en de meeste westerse landen. Het ziet er positief uit," aldus Eichelsheim.
Maar wat betekent dit voor het premierschap van Rutte? Wie gaat hem tijdelijk opvolgen in afwachting van een nieuw kabinet? In theorie zou dat vicepremier Rob Jetten kunnen zijn, maar geluiden gaan dat Yesilgöz de meest voor de hand liggende keuze is. Daarmee zou ze alsnog de eerste Nederlandse premier van Nederland worden, zij het demissionair.
Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Dat moet met terugwerkende kracht een behoorlijke steek zijn voor de afgezwaaide Sigrid Kaag, die wel even de eerste vrouwelijke minister-president van Nederland zou worden. Het zou dan ook ergens wel hilarisch zijn dat door de carrièreswitch van Rutte zijn 'eigen' minister van Justitie doorschuift naar het Torentje.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten