pepijn

-Pepijn van Houwelingen- De rechtse 75-variant

Opiniefeb 18 , 12:44
Zoals verwacht is de (in)formatie vorige week geklapt. Voor de verkiezingen hebben we er, ook hier bij de Dagelijkse Standaard, meermaals voor gewaarschuwd: Pieter Omtzigt behoort volledig (!) tot het kartel. Hij steunt de globalistische agenda op alle terreinen. Keer op keer op keer. Dat blijkt uit zijn stemgedrag:
Wat blijkt het zijn stemgedrag? Dat Omtzigt de ‘klimaattransitie’ volledig onderschrijft, hij positief staat tegenover de EU en andere supranationale instituten, hij wil dat Nederland Oekraïne steunt, (massa)migratie geen probleem vindt. Omtzigt heeft bovendien ook altijd het absurde Coronabeleid, inclusief de lockdowns, gesteund tijdens stemmingen in de Tweede Kamer. Zijn fractie is grotendeels van hetzelfde laken en pak.
Samenwerking tussen NSC en de PVV is alleen daarom al ondenkbaar. Een paar dagen geleden erkende Omtzigt dit eindelijk volmondig. Tijdens een partij kwam het hoge woord eruit: “Te lang doorgepraat met PVV, VVD en BBB”. Kabinet Timermans 1 was altijd al het plan van NSC en het ziet er naar uit dat dit er ook gaat komen.
Toch is er nog één andere weg die bewandeld zou kunnen worden, bleek deze week in de Tweede Kamer. Deze variant zal Agenda 2030 niet kunnen stoppen maar wel vertragen, zeker in vergelijking met een kabinet Timmermans 1. Het is een kabinet van PVV, VVD, BBB, SGP, FVD en JA21. Zo’n kabinet heeft 75 zetels en komt zowel in de Tweede Kamer als in de Eerste Kamer één zetel tekort voor een meerderheid. Maar met 75 zetels in de Tweede Kamer kan het niet worden weggestuurd met een motie van wantrouwen én deze variant doet recht aan de verkiezingsuitslag.
Hoewel er natuurlijk verschillen zijn staan deze zes partijen inhoudelijk gezien op een aantal punten relatief (!) dicht bij elkaar. Wat deze variant bovendien denk ik extra aantrekkelijk maakt is dat er zowel in de Eerste als in de Tweede Kamer steeds op zoek moet worden gegaan naar een meerderheid (wisselende meerderheden dus). Met andere woorden, een vastgetimmerd regeerakkoord kan er met deze 75-variant (gelukkig!) niet komen waarmee voor beide Kamers een actieve rol is weggelegd.
Het enige (!) wat deze zes partijen met elkaar hoeven af te spreken voordat ze van start gaan is dat ze een motie van wantrouwen niet zullen steunen. Voor de rest kan er ‘vrij’ worden gestemd. Omdat een regeerakkoord niet nodig is zou zo’n kabinet tot slot eind deze maand al van start kunnen gaan en wordt een lange formatie voorkomen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn bieden we politici als Pepijn van Houwelingen GRAAG een podium. Want in de mainstream media worden ze keihard gecensureerd. Vind jij het belangrijk dat wij dit doen? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons het Echte Rechtse Geluid elke dag weer te verkondigen!
Vorige week en deze week is er een aantal keer gestemd over een motie voor het mogelijk maken van een rechts kabinet. Steeds weer staakten de stemming, ook hoofdelijk, wat erg ongebruikelijk is. Waarom? Omdat de genoemde zes partijen (met hun 75 zetels) steeds voor stemden en de rest tegen.
Dat is een goed teken. Of het ook gaat lukken hangt geheel af van de VVD: gaat de VVD recht doen aan de verkiezingsuitslag met deze 75-variant – de enige variant met de PVV die met het vertrek van NSC denk ik overblijft - of kiezen ze voor de ultieme kartelcoalitie Timmermans 1?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten