portraitfactorynl tweede kamer 148

Kijk dan! Volidioot Pieter Omtzigt gaat af als een gieter: 'Ik zou het niet nogmaals zo doen'

Politiekfeb 12, 15:00
Zo heel af en toe zie je een video van een partijleider waarna je denkt: die man of vrouw moeten ze tegen zichzelf beschermen. Dat is vandaag het geval met Pieter Omtzigt. Die engnek heeft namelijk heel blij met de media gesproken - maar dan op een manier waarbij hij zichzelf totaal vernederd heeft.
Pieter Omtzigt is vandaag keihard afgegaan. Hij kwam namelijk in Den Haag om de gesprekken met informateur Plasterk toch maar af te ronden. Dit terwijl hij de gesprekken eerder beëindigde via een appje. Zoiets als: "Ik kom niet meer. Zoek het maar uit. Tot nooit meer ziens."

De volledige reactie van Pieter Omtzigt voor het laatste overleg met informateur Plasterk: "Het is niet op een chique manier gegaan. Dat gebeurt weleens als je een jonge partij hebt. Ik heb dinsdagavond twee keer geprobeerd om Plasterk te bellen." (1/3)

232
Reply
Opeens zei Omtzigt nu dat de manier waarop hij dat deed nergens op sloeg. "Het is niet op een chique manier gegaan," legde de bipolaire aandachtsjunk uit. "Dat gebeurt weleens als je een jonge partij hebt. Ik heb dinsdagavond twee keer geprobeerd om Plasterk te bellen."
Vervolgens kwam hij aanzetten met het meest belachelijke excuus ooit. Want, zei hij, NSC is hartstikke jong! Hij en zijn matties zijn onervaren. Zelfs het aanwezige journaille trapte daar niet in. De man loopt immers zelf al 20 jaar rond in Den Haag en hij wordt omringd door NSC'ers die óók al (veel) ervaring hebben opgedaan in de politiek.
Zijn hilarische antwoord? "Wij als organisatie zijn wel jong. Wat toch wel speelt [is], ik ben met de formatie bezig en een partij aan het opbouwen."
Ah ja. We moeten allemaal medelijden met hem hebben, want meneer moet het allemaal zelf doen. Een partij opbouwen, gesprekken voeren, en ga zo maar verder. Wat sneu zeg! Zo moeilijk! Hoe doen ándere politici dat eigenlijk?! Jongens, jongens. Wat heeft Pietertje het zwaar.

Paniekvoetbal

Voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2023 zei Omtzigt meerdere malen dat hij niet in een coalitie wilde stappen met de PVV, ook niet als die partij de grootste werd. Hij vond namelijk dat Geert Wilders zich niet aan de grondwet wil houden. Dit op basis van het PVV-verkiezingsprogramma en uitspraken van Wilders in het verleden.
Maar na de verkiezingen voelde hij zich toch gedwongen om met de PVV te praten. De reden was tweeledig. Ten eerste was de overwinning van de PVV overweldigend. Dan niet met de PVV praten is ronduit antidemocratisch, wat je verder ook van die partij denkt. Ten tweede was duidelijk dat een flink aantal van zijn eigen kiezers dat ook wílden. Dus ja, als leider van een gloednieuwe partij moet je dan wel.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met die knettegekke Pieter Omtzigt. Je kan hem wel uit het kartel halen, maar het kartel niet uit hem. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons álle vormen van het kartel te ontmaskeren.
De gesprekken gingen behoorlijk goed, eigenlijk. Het was duidelijk dat de betrokken partijen steeds meer de diepte in gingen. En dat zorgde voor paniek bij Omtzigt. Als hij zich daar in mee liet trekken kon hij, wist hij, heel binnenkort geen excuus meer verzinnen. Dan was het een gedane zaak.
En dus trok hij plots de trekker eruit. Einde formatie. "Vanwege de financiën," heette het. Vanwege de angst om een kabinet ingetrokken te worden met de PVV feitelijk.
Je moet letterlijk gestoord zijn om nog iets wat deze man zegt serieus te nemen. Wat een figuur.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten